A A A

Δωρεάν είσοδο στους ποδηλάτες που θα έρθουν στην έκθεση με το αγαπημένο τους όχημα προσφέρει η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς την Κυριακή 15 Μαϊου 2016!

Το Πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει:

  • Ασκήσεις Διαλογισμού – Από το «Άγγιγμα Ζωής»

Ασκήσεις Διαλογισμού  Από το «Άγγιγμα Ζωής» Εισηγήτρια: Αγγελική Ζαμπέλη – Ψυχοενεργειακή σύμβουλος

Κυριακή, Μάιος 15 στις 10:00 - 11:00

  • «Ο Παραμυθένιος Κόσμος των Μανιταριών»

Κυριακή, Μάιος 15 στις 12:00 - 14:00

«Ο Παραμυθένιος Κόσμος των Μανιταριών» Από τον κ. Γ. Κατίνα. Με τη συμμετοχή του cafe - bistrot Amaryllis

  • Παιδικό Παιχνίδι «Πράκτορες του Πλανήτη»

Κυριακή, Μάιος 15 στις 12:00 - 12:45 και 13:00 - 13:45

Τι σημαίνουν άραγε αυτές οι φωτογραφίες που έπεσαν στα χέρια μας; Μήπως η εξερεύνηση των τόπων μυστηρίου μας αποκαλύψει από τι κινδυνέουν τα πάρκα;   Μπορούμε να βρούμε τρόπους να τα προστατέψουμε; Αν θες να γίνεις Πράκτορας του Πλανήτη και να αναλάβεις την Αποστολή «Σώσε το Πάρκο» , έλα να μας βρεις στην Ανθοκομική Έκθεση ... 

  • «Puppy Day» – Υιοθεσία αδέσποτων σκύλων

Κυριακή, Μάιος 15 στις 12:30 - 16:00

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας Δήμος προάγει την ζωοφιλία σε ένα άλλο επίπεδο μεριμνώντας πέρα από την στείρωση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων. Μέσω των καθιερωμένων Σαββατιάτικων events τα λεγόμενα "PUPPY DAY" οι αδέσποτοι φίλοι μας μέσω της έκθεσης τους έχουνε μια ευκαιρία να βρούνε σπίτι. Τα ζωάκια που υιοθετούνται είτε μέσω της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς είτε μέσω των event αυτών , δίνονται με συμφωνητικό υιοθεσίας και τσιπάκι – όπως ορίζει ο Νόμος – αποπαρασιτωμένα και με την δέσμευση ότι όταν θα φτάσουν σε ηλικία 8 μηνών θα στειρωθούν. Τα ενήλικα ζώα δίνονται πάντα στειρωμένα.

Στους νέους «γονείς» η μόνη επιβάρυνση θα είναι το κόστος του τσίπ που μέσω των συμβεβλημένων μας κτηνιάτρων είναι 25 ευρώ.

  • Θεατρικό Παιχνίδι

Κυριακή, Μάιος 15 στις 17:00 - 18:00

Περίπτερο Κοινωνικής Μέριμνας, 

Θεατρικό Παιχνίδι από το ΚΕΣΑΔ «Ήλιος»

  • Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών

Κυριακή, Μάιος 15 στις 17:00 - 19:00

  • Παράσταση Θεάτρου Σκιών

Κυριακή, Μάιος 15 στις 20:30 - 21:45

Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης

"Ο Καραγκιόζης Πλοίαρχος" Από το θέατρο σκιών Αθανασίου 

Περίληψη Έργου:

Παράσταση διασκευασμένη από λαϊκό παραμύθι, με εντυπωσιακές εναλλαγές σκηνικών.

Ο Καραγκιόζης ονειρεύεται από μικρό παιδί να ταξιδέψει και να γνωρίσει όλο τον κόσμο.

Επειδή όμως δεν έχει χρήματα στην πρώτη ευκαιρία δεν διστάζει να δηλώσει ψέματα καπετάνιος για να πραγματοποιήσει το όνειρο του.

Αναλαμβάνει, με συγκυβερνήτη τον Μπάρμπα-Γιώργο, να  μεταφέρει ένα καράβι με πλούσιο εμπόρευμα σε μακρινά λιμάνια.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες θα βάλουν τέλος στο ταξίδι τους.  Η καλή τους τύχη θα τους βοηθήσει να μη τσακιστούν στα βράχια, θα ναυαγήσουν όμως στο νησί των κατεργαραίων..

Θίασος Αθανασίου

 Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο.

Από το 1987 με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, και γυμνάσια όλης της χώρας, παράλληλα δημιουργεί εργαστήρια θεάτρου σκιών στον Ε.Ο.Π, σε σχολεία και κατασκηνώσεις.

Το καλοκαίρι του 1987 συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ της Ύδρας με μεγάλη επιτυχία.

Τον Σεπτέμβριο του 1988 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ μαριονέτας, κούκλας και θεάτρου σκιών στο Σαρλεβίλ – Μεζιέρ στις Αρδένες της Γαλλίας. Ανάμεσα σε 100 διαφορετικά θέατρα τριάντα κρατών στην κατάμεστη αίθουσα “salle des fetes” του hotel de ville παρουσιάστηκε το έργο «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δεντρί».

Το 1989 δημιουργεί μόνιμη χειμερινή σκηνή, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Μοσχάτου, στην πλατεία Μεταμορφώσεως, ενώ κοντά βρίσκεται προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές ο δάσκαλος της τέχνης Γιώργος Χαρίδημος. Σε συνεργασία με τον δήμο λειτουργούν παράλληλα εργαστήρια θεάτρου σκιών για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 χρόνων.

Το 1990 παίρνει μέρος με δύο παραστάσεις στη γιορτή του παραδοσιακού κουκλοθέατρου της Ιταλίας « Πουλτσινέλα» που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολι.

Το 1993 διοργανώνει σεμινάρια για δασκάλους και νηπιαγωγούς με θέμα: «Το θέατρο σκιών ως παιδαγωγικό εργαλείο».

Τον Μάρτιο του 1994 σε συνεργασία με τον δήμο Μοσχάτου διοργανώνει έκθεση με τις φιγούρες του βετεράνου καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Χαρίδημου στον εκθεσιακό χώρο του πνευματικού κέντρου.

Ο θίασος Αθανασίου στον ίδιο χώρο παρουσιάζει σπάνιες ηρωικές παραστάσεις Καραγκιόζη καθιερώνοντας τις εκδηλώσεις με τίτλο: «ηρωικό αφιέρωμα».

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, δίνει παραστάσεις στην Ολλανδία και στη Δανία (Άμστερνταμ, Χάγη, Ουτρέχτη και Κοπεγχάγη).

Τον Μάιο του 1996 επισκέπτεται τους απόδημους Έλληνες στην μακρινή Αυστραλία ( Μελβούρνη, Αδελαίδα, Σίδνευ). Το 1998 επισκέπτεται πάλι την Ολλανδία, το Άμστερνταμ και την Ουτρέχτη.

Το 1999 το πνευματικό κέντρο του δήμου Μοσχάτου υπέστη ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας και την επόμενη χρονιά η μόνιμη σκηνή του θιάσου, μεταφέρεται στο δημοτικό κινηματοθέατρο «ΟΝΕΙΡΟ» στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη ( Χρυσοστόμου Σμύρνης και Μπαλτατζή ) όπου λειτουργεί και το καλοκαίρι.