A A A

                               

                 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Αθήνα, 20 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα με τους βουλευτές του Ν. Πιερίας, το Δήμαρχο Δίου Ολύμπου και εκπροσώπους των φορέων ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ για το θέμα της Παλιάς Γραμμής του Πλαταμώνα

 Σε συνέχεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και  Μεταφορών, κ. Θάνου Βούρδα, στον Πλαταμώνα στις 16 Μαρτίου 2019, κατά την οποία έγινε η αυτοψία της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που διασχίζει τον Πλαταμώνα και βρίσκεται εκτός χρήσης από το 2004, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη, στα Γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα την αξιοποίησης της Παλιάς Γραμμής του Πλαταμώνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του Ν. Πιερίας κα Μ. Σκούφα και ο κ. Α. Καστόρης καθώς και συνεργάτης του κ. Χ. Τζανακλή, ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, κ. Κ. Δημόπουλος και εκπρόσωποι των φορέων του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του τμήματος της γραμμής από το ύψος του Σταθμού Νέων Πόρων έως τη Γαλαρία (περίπου 4 χλμ έκταση) και αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες, τόνισαν τη σημασία που πρέπει να δοθεί ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση του εν λόγω τμήματος γραμμής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Κατόπιν σχετικής πρότασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα συγκροτηθεί μια τετραμελής ομάδα αποτελούμενη από μηχανικούς του Δήμου Δίου Ολύμπου, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ προκειμένου εντός 20 ημερών να γίνει τεχνική αποτύπωση των προβλημάτων της υφιστάμενης κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα η καταγραφή θα αφορά τόσο το τμήμα που είναι σε αναστολή λειτουργιάς όσο και το τμήμα που αφορά την καταργημένη γραμμή. Στη συνέχεια θα συνταχθεί μια έκθεση με τις προτάσεις για τους τρόπους αξιοποίησης της γραμμής, η οποία θα αξιολογηθεί στο σύνολό της και όχι αποσπασματικά. Αφού ολοκληρωθεί η ανωτέρω διαδικασία, θα ακολουθήσει μια συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών  για την κατανομή των ωφελειών από τις κατά μέρους δραστηριότητες όπως θα έχουν έως τότε αποτυπωθεί, καθώς και όλες οι παράμετροι της παραχώρησης προς χρήση της παλιάς γραμμής προς όφελος των πολιτών του Δήμου και των επισκεπτών.