A A A

Τις τελευταίες εβδομάδες, άλλα έξι υπαίθρια γυμναστήρια δημιούργησε και παρέδωσε στους δημότες ο Δήμος Πεντέλης. 

Η δημιουργία υπαίθριων χώρων γυμναστικής για τους πολίτες εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για αύξηση των διαθέσιμων χώρων υπαίθριας ποιοτικής γυμναστικής για τους πολίτες.

Η αύξηση των χώρων προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στους κατοίκους της περιοχής να αυξήσουν τη συχνότητα, την ποιότητα και τη δυνατότητα άθλησής τους, βελτιώνοντας έτσι την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους στην πόλη.

Οι έξι νέοι χώροι υπαίθριας γυμναστικής που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή και παρέδωσε τις προηγούμενες εβδομάδες στους πολίτες είναι:

 • Στο Άλσος Δαμανάκη στην οδό ΘΗΡΑΣ, στα Μελίσσια, τοποθετήθηκε ένα πλήρες υπαίθριο γυμναστήριο με έξι όργανα γυμναστικής (πάγκος κοιλιακών, παράλληλες μπάρες, όργανο πιέσεων ώμων, όργανο έλξεως ώμων, ποδήλατο, όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών).

 

 • Στην οδό ΚΙΛΙΚΙΑΣ, στη Νέα Πεντέλη, δίπλα στη νέα παιδική χαρά, τοποθετήθηκε ένα πλήρες υπαίθριο γυμναστήριο με τέσσερα όργανα γυμναστικής (όργανο βάδισης αέρος, όργανο εκτάσεων, όργανο έκτασης ποδιών, όργανο βάδισης/Stepper).

 

 • Μέσα στο Άλσος ΝΙΕΝ, στα Μελίσσια, τοποθετήθηκε ένα πλήρες υπαίθριο γυμναστήριο με οκτώ όργανα γυμναστικής (όργανο έκτασης ποδιών, όργανο βάδισης/Stepper, ποδήλατο, όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών, όργανο πιέσεων ώμων, όργανο έλξεως ώμων, πάγκος κοιλιακών, παράλληλες μπάρες).

 

 • Στο 1ο ΚΑΠΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, τοποθετήθηκαν ένα υπαίθριο γυμναστήριο με τέσσερα όργανα γυμναστικής, κατάλληλο για ηλικιωμένους (όργανο πιέσεων ώμων, όργανο έλξεως ώμων, όργανο έκτασης ποδιών, ποδήλατο).

 

 • Στο Άλσος 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στα Μελίσσια, τοποθετήθηκε ένα σύστημα ζυγών καλλισθενικής γυμναστικής για άθληση ενηλίκων.

 

 • Στην Παιδική Χαρά στην οδό ΘΗΣΕΩΣ, στην Καλλιθέα Πεντέλης, τοποθετήθηκε επίσης ένα σύστημα ζυγών καλλισθενικής γυμναστικής για άθληση ενηλίκων.

 

Οι χώροι που είχαν τοποθετηθεί ήδη υπαίθρια γυμναστήρια είναι:

 • Γήπεδα Τένις Μελίσσια
 • Πλατεία Αγίου Σίλα Νέα Πεντέλη
 • Πλατεία Κύπρου Νέα Πεντέλη
 • Πλατεία Χαραυγής, Νέα Πεντέλη
 •  

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά τονίζει:

«Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας σε όλους τους τομείς της δημοτικής δράσης, ώστε να γίνει η πόλη μας καλύτερη. Ειδικά στον τομέα του αθλητισμού έχουμε κάνει σημαντικά έργα και επενδύσεις με πόρους του Δήμου για δημιουργία νέων υποδομών υπαίθριας άθλησης για τους πολίτες. Στην πόλη μας δεν υπήρχαν υπαίθρια γυμναστήρια.

Τα έξι νέα υπαίθρια γυμναστήρια που παραδόθηκαν αυτές τις ημέρες στους κατοίκους του δήμου μας προστίθενται στα τέσσερα προηγούμενα και έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο υποδομών υπαίθριας γυμναστικής που παρέχει σημαντικές δυνατότητας ποιοτικής άθλησης και αναψυχής για τους συμπολίτες μας. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε τη δημιουργία ενός μεγάλου υπαίθριου γυμναστηρίου που θα παραδοθεί σε λίγες μέρες στους συμπολίτες μας.

Για τα αποτελέσματα αυτά, ευχαριστώ τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, την αρμόδια Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα και τον Διευθυντή κ. Τάσο Χριστίδη. Ευχαριστώ επίσης τον εντεταλμένο μας δημοτικό σύμβουλο στον τομέα αθλητισμού, Λουκά Μακρή και την πρώην υπεύθυνη δημοτική σύμβουλο για τα θέματα του αθλητισμού και νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ντίνα Λαζή για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.  Ευχαριστώ επίσης την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας και τη Διευθύντρια Βασιλική Καπετσώνη για τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει για την γρήγορη ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών προμήθειας και πληρωμών που απαιτήθηκαν για την υλοποίηση των έργων».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Αθλητισμό Λουκάς Μακρής, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε συνεπείς στο πρόγραμμά μας και το σχεδιασμό μας για την ενίσχυση των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μας, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ένταξη της σωματικής άσκησης στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα έργα, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί το χώρο της άθλησης, είναι σε εξέλιξη προς όφελος των συνδημοτών μας».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Πολεοδομίας Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα από την πλευρά της δήλωσε:

«Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας και τα στελέχη που την απαρτίζουν καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με συνέπεια και μεθοδικότητα  προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Δημοτικής Αρχής για έργα σε όλους τους τομείς. Σήμερα υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας και αφορά τόσο στις υποδομές των υπαίθριων χώρων όσο  και στις μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Δημιουργήσαμε μικρούς υπαίθριους χώρους άθλησης με πολύτιμα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε με μεράκι τη δουλειά μας και με ικανοποίηση την βλέπουμε να υλοποιείται και να την απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας».