A A A

ΥΓΕΙΑ

Εδώ και τρεις μήνες το Σισμανόγλειο παραμένει χωρίς αξονικό τομογράφο, καθώς υπέστη βλάβη για πολλοστή φορά.

Η στέβια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκαντικά - υποκατάστατα της ζάχαρης.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι την επιλέγουν στα ροφήματά τους, όπως ο καφές, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η στέβια.

Ο μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς είναι το πιάτο που πρωταγωνιστεί την ημέρα της 25ης Μαρτίου στη χώρα μας. Η σκορδαλιά φτιάχνεται είτε με ψωμί είτε με πατάτα, αλλά το βασικό της συστατικό είναι φυσικά το σκόρδο.

Το σκόρδο θεωρείται σε γενικές γραμμές πολύ υγιεινό και χρησιμοποιείται ως «γιατροσόφι» για διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, όπως η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη και η στένωση των αρτηριών. Ακόμη, έχουν μελετηθεί οι ιδιότητές του σε σχέση με την υπερπλασία του προστάτη, τον διαβήτη, την οστεοαρθρίτιδα, τη γρίπη και διάφορες μορφές καρκίνου. Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου προκύπτουν κυρίως από την αλλισίνη, μια χημική ουσία η οποία του προσδίδει επίσης τη χαρακτηριστική του μυρωδιά.

Οι συνεχόμενες ημικρανίες δεν επιβαρύνουν μόνο την καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν και σοβαρά προβλήματα στον εγκέφαλο.

Η ενημέρωση των γυναικών για τα συμπτώματα των γυναικολογικών καρκίνων οδηγεί σε έγκαιρη διάγνωση και βελτιώνει τα ποσοστά επιβίωσης.

Υπάρχουν πέντε βασικοί τύποι γυναικολογικών καρκίνων: του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου.