A A A

ΥΓΕΙΑ

Το επιδημικό κύμα γρίπης στη χώρα μας, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ και βάσει των δεδομένων των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης, σημειώνεται μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου και κορυφώνεται μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Σε περίοδο επιτήρησης για τη εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και 31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμφάνιση του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης σε νεότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι.

Εάν φάγατε κάτι εξαιρετικά καυτερό όπως πιπεριές, ταμπάσκο ή τσίλι, τότε το νερό δε θα σας ανακουφίσει.

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Stroke», της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (AHA), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η παράλειψη ενός συγκεκριμένου γεύματος, εκτοξεύει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδίως αιμορραγικού.

Δέκα τροφές με... συνταγή γιατρού!

Είναι η εποχή του χρόνου που μας ταλαιπωρεί το κρυολόγημα, η γρίπη και κάθε είδους ίωση. Επειδή, ως γνωστόν, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, ξεκινώντας από τη διατροφή μας.

Δείτε ποιες είναι οι 10 τροφές που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας αυτήν την περίοδο ώστε να εξασφαλίσετε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φόρμα!