A A A

Με συμμετοχή πολλών Δημοτών από Κηφισιά και Διόνυσο που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον 'Άγιο Στέφανο, πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς και Διονύσου, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Είχε προηγηθεί το αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη με θέμα συζήτησης την ενδεχόμενη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την συνεπαγόμενη εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγ. Στεφάνου, προ 15 ημέρων, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχων Διονύσου και Κηφισιάς Διονύση Ζαμάνη και Γιώργου Θωμάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργου Δέδε, Περιφερειακών συμβούλων, Πρόεδρων των Δ.Σ, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, εκπροσώπων φορέων και πολιτών. 

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Άγιου Στέφανου και έθεσαν τις ανησυχίες τους στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, χαρακτήρισε τα παράπλευρα διόδια παράλογα επισημαίνοντας πως οι επιπτώσεις τους είναι πολυσήμαντες και φυσικά αρνητικές. Ο κ. Θωμάκος τόνισε πως θα προκληθεί επιβάρυνση του παράπλευρου τοπικού οδικού δικτύου, που περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές και το οποίο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον κυκλοφοριακό φόρτο που θα δημιουργηθεί με ορατούς τους κινδύνους για την οδική ασφάλεια. 

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι Δημόσιο πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, οφείλει όμως να αναζητήσει τρόπους προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ζωές και η καθημερινότητα των κατοίκων της Βόρειας Αττικής. 

Παρότρυνε επίσης την διαδημοτική -διαπαραταξιακή επιτροπή των Δήμων μας, να προχωρήσει με σχέδιο δράσης, σωστή στόχευση και στρατηγική σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο, αν δεν υπάρξει απάντηση στο αίτημα για συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

«Διεκδικούμε χωρίς όρια και χωρίς τέρμα την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά την συνεδρίαση διαμορφώθηκε κείμενο ψηφίσματος το οποίο θα προωθηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια Κηφισιάς και Διονύσου για επικύρωση και ακολούθως θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Ο Δήμος Κηφισιάς δεν πρόκειται να μείνει πίσω σε ενέργειες και δράσεις για το θέμα των διοδίων. Βρίσκεται σε ετοιμότητα και έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό ακόμα και για προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια, της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων όταν και εάν εγκριθεί.