A A A

Φέτος, η καρδιά των Χριστουγέννων «χτυπά» στην Κηφισιά. Για 33 μέρες το πανέμορφο Άλσος Κηφισιάς φιλοξενεί τον Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών. Μια μεγάλη εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, με πολλά δρώμενα για όλη την οικογένεια και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) .

Από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου στα 25 στρέμματα του υποδειγματικά σχεδιασμένου- σύμφωνα με την τεχνοτροπία της Γαλλικής Σχολής, Άλσους της Κηφισιάς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να ενημερωθούν αλλά και να θυμηθούν ξανά την αξία της αισιοδοξίας, της αγάπης και της έμπρακτης αλληλεγγύης. Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Φρόλι: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής

Ποιος είναι, όμως, ο Φρόλι, το ξωτικό των ευχών που έδωσε το όνομά του σ’ όλη αυτή τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή; Είναι το παραμυθένιο δημιούργημα μιας αληθινής ιστορίας. Ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που χάθηκαν για 50 χρόνια και η δύναμη της αγάπης αλλά και η πίστη ότι όλα μπορούν να συμβούν τους έφερε ξανά κοντά.

Ο Φρόλι, λοιπόν, έρχεται να μας αφηγηθεί ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει αναπάντεχες εκπλήξεις και ότι τα πάντα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ακόμη και τα μεγαλύτερα όνειρά μας, αρκεί να επενδύουμε στη διαχρονική αξία της αγάπης. Γι’ αυτό, πες «Φρόλι» και του κόσμου την ευχή θα έχεις όλη!

Τι θα δει όποιος επισκεφτεί το Πάρκο του Φρόλι

Όλοι δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα. Μια βδομάδα προτού ανοίξει επίσημα τις πύλες του σας δίνουμε δέκα συν 1 από τους πολλούς λόγους που αξίζει κανείς να επισκεφτεί το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Φρόλι, του ξωτικού των ευχών:

  • Το Χωριό της Σοκολάτας και των Ζαχαρωτών: Απαρτίζεται από ξύλινα σπιτάκια μέσα στα οποία μπορεί κανείς να βρει πολλά γλυκά. Να δοκιμάσει, αλλά και να κάνει τις αγορές του. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν λαχταριστά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.
  • Το Μαγικό Τρένο του Φρόλι: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν μια παραμυθένια διαδρομή γύρω από χωριό των ζαχαρωτών και της σοκολάτας, του δάσους και των κήπων του Άλσους με προορισμό το σπίτι του Άγιου Βασίλη.
  • Το καράβι των Πειρατών: Ένα ξύλινο καράβι 22 μέτρων στο κέντρο του Άλσους, θα δεχτεί όλα τα παιδιά στο εσωτερικό του. Οι ηθοποιοί-πειρατές θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα.
  • Το σπίτι του Άγιου Βασίλη: Ο Άγιος Βασίλης και τα Φρολάκια, τα μικρά ξωτικά υποδέχονται τα παιδιά και όλοι μαζί το γράμμα με τις ευχές για τη νέα χρονιά. Στον προαύλιο χώρο ένα έλκηθρο με ταράνδους, είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι, ικανοποιώντας ευχές και επιθυμίες των παιδιών όλου του κόσμου.
  • Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Φρόλι: Με ύψος που φτάνει τα 12 μέτρα, αποτελείται από εκατοντάδες μικρές μυρτιές. Τα ξωτικά θα το διακοσμήσουν με χιλιάδες ευχές μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας.
  • Φάτνη: Σε φυσικό μέγεθος. Δύο φορές την ημέρα θα πραγματοποιείται η αναπαράσταση της Γέννησης από θεατρική ομάδα, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίζας Σολωμού.
  • Το Παγοδρόμιο: Με εμβαδόν πίστας 200 m², το τεχνητό παγοδρόμιο παρέχει απόλυτη ασφάλεια σε παιδιά και μεγάλους.
  • Το Σπίτι του Μικρού μας Κατοικίδιου Φίλου: Δράσεις, με σκοπό την ενημέρωση και μικρά καταστήματα. Σ’ αυτό το χώρο θα μάθετε και θα προμηθευτείτε όλα όσα χρειάζονται οι κατοικίδιοι φίλοι μας.
  • Το Σπίτι της κυκλοφοριακής αγωγής: Εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα μάθουν ποιοι είναι οι κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και πόσο σημαντικό είναι να τους τηρούμε όλοι.
  • Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης: Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά αξιολογούν τη σημασία της ανακύκλωσης, αξιοποιώντας ελαττωματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.
  • Οι δύο λίμνες των Ευχών: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν την ευχή τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν και το Αστέρι της Ευχής, ενισχύοντας το έργο του “Make A Wish”.

Στα παραπάνω προσθέστε την χριστουγεννιάτικη αγορά, το Παλάτι του Ξωτικού, το Σπίτι του Τσαγιού και πολλές πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πού: Στο Άλσος Κηφισιάς, 25 στρέμματα χριστουγεννιάτικης πόλης

Πότε: Από 5 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου

Ώρες προσέλευσης: Από τις 10.00 έως και τις 22.00.

Είσοδος: Ελεύθερη, με χαμηλή χρέωση για κάποια από τα θεματικά δρώμενα