A A A

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, αιρετών των Δήμων Μελών και εργαζομένων, η 1η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2017 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και του ΣΚΑΪ στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Όλοι μαζί ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, φυτεύοντας και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Μετά το πέρας της Δράσης Αναδάσωσης κόπηκε η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του «Όλοι Μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον», παρουσία αιρετών, εθελοντών, εργαζομένων του ΣΠΑΠ και των Δήμων Μελών και ευαισθητοποιημένων πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο της δενδροφύτευσης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ και του ΣΚΑΪ.

Στην 1η Αναδάσωση για το 2017 παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου και Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Διοργανώνουμε σήμερα την 1η Δράση Δενδοφύτευσης για το 2017 στο Πεντελικό Όρος. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση των παιδιών, των γονέων, των προσκόπων και οδηγών, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντών μας, που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά σήμερα ότι το εθελοντικό κίνημα στην περιοχή μας και όχι μόνον, ενισχύεται καθημερινά. Στην κατεύθυνση της αύξησης του εθελοντικού κινήματος θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στη νέα χρονιά. Σήμερα όλοι μαζί, βάλαμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλουν από κοινού ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ στο πλαίσιο των δράσεων «Όλοι μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον», για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Και το 2017 θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με αναδασώσεις, ποτίσματα, διανοίξεις δασικών δρόμων, δημιουργία υποδομών πρόληψης, φύλαξη του βουνού από παράνομη υλοτομία, παράνομη βόσκηση, παράνομη λατόμευση, παράνομη απόρριψη μπαζών και ότι άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να μείνει το βουνό μας ανέπαφο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ και το «Όλοι μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον» που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους προσκόπους, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας, στους εργαζόμενους των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Πεντέλης, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά κυρίως τις Εθελοντικές Ομάδες που συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση. Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις μας, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική».

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην Αναδάσωση: η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά – Προβαλίνθου, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Συνδέσμου.