A A A

Την πάγια θέση των κατοίκων των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου  κατά της εγκατάστασης πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο μετέφεραν οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου κ.κ. Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης σε συνάντηση τους στο αρμόδιο Υπουργείο με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Οι Δήμαρχοι τόνισαν στον αναπληρωτή υπουργό τις δεσμεύσεις του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτη  τον Αύγουστο του 2016 για τη μη υπογραφή της Περιβαλλοντικής Μελέτης καθώς και τις  αρνητικές  γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς και Διονύσου αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ο κος Φάμελλος ενημέρωσε ότι η Περιβαλλοντική Μελέτη βρίσκεται σε στάδιο υπηρεσιακών υπογραφών και έθεσε ως προϋπόθεση για την τελική έγκριση της την ουσιαστική επεξεργασία της κυκλοφοριακής μελέτης αλλά και την απαγόρευση βαρέων οχημάτων στο τοπικό δίκτυο. Επιπλέον μίλησε για αναλογικά μετωπικά διόδια ενώ διευκρίνισε πως δεν είναι ακόμα σαφές αν το αρμόδιο Υπουργείο κατευθύνεται σε απαλλαγή ή ελάχιστη χρέωση των κατοίκων των δύο Δήμων. Ο αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε στους Δήμαρχους να επιδιώξουν συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Έντονη ήταν η αντίθεση των Δημάρχων οι οποίοι μίλησαν για συνέχιση του αγώνα, ενώ ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για τις άμεσες και έμμεσες περιβαλλοντικές  και οικονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής. Τόνισαν ότι χρειάζεται μια συνολική αναθεώρηση του σχεδιασμού και τροποποίηση της σχετικής απόφασης  ώστε να μην υλοποιηθεί η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων.