A A A

Με τα χαμόγελα και τις χαρούμενες φωνές εκατοντάδων μαθητών και σύμμαχο τη χειμωνιάτικη λιακάδα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμη Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης, από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», στις παρυφές του Πεντελικού, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Οι μαθητές του Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων και της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, στην οποία επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προθυμία και ζήλο, στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα όλα τα δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν τα δέντρα του σχολείου τους. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού. Στο τέλος της δράσης ο Σ.Π.Α.Π. χάρισε σε όλα τα παιδιά τον φετινό χαρταετό τους.

  

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας και Μέλος της Ε.Ε. του Σ.Π.Α.Π. Παναγιώτης Λάμπρου, η Αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Βαφειάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φυκίρης και ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Πεντέλης Σωτήρης Φλίντρας.

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε κοντά μας μαθητές από το Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης, από το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης, το 2ο και 3ο Δημοτικό Μελισσίων, το 3ο Δημοτικό Βριλησσίων και την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών σε μία ακόμη μαθητική αναδάσωση στο Πεντελικό, η οποία έγινε και πάλι με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή και σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό. Είμαι επίσης ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του Hellenic American College (H.A.E.C) και του Social Erasmus-ESN Greece που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση που πραγματοποιούμε σήμερα.

Στον Σ.Π.Α.Π. θεωρούμε υπέρτατο χρέος μας να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα καλύτερο περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται για άλλη μια φορά κάποια δράση μας. Θα ήθελα και πάλι να υπογραμμίσω ότι το αίσθημα εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που διοργανώνουμε πρωτοβουλίες με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Η σημερινή παρουσία των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου».

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες τις δράσεις του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ τέλος στους εθελοντές και στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης.