A A A

Ευρεία σύσκεψη για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αίτημα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Την σύσκεψη συντόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ενώ παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Βασίλης Καραγιάννης.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε εντολές για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην άδεια δόμησης και στα τεύχη δημοπράτησης από την ΚΤΥΠ Α.Ε. για το «λαβωμένο» σχολικό συγκρότημα της Νέας Ερυθραίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Βασίλης Καραγιάννης ενημέρωσε πως οι μελέτες που παρελήφθησαν από τον Δήμο Κηφισιάς για το σχολικό συγκρότημα και την προσθήκη της νέας πτέρυγας ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς έθεσε την ανάγκη της συντομότερης δυνατής προώθησης των διαδικασιών ώστε να εκδοθεί σύντομα η οικοδομική άδεια και να δημοπρατηθεί το έργο μέσω ΕΣΠΑ. Απόλυτα συμφώνησε ο Υπουργός, ο οποίος δήλωσε πως θα παρακολουθεί ο ίδιος την διαδικασία.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε εντολή για επίσπευση έκδοσης της οικοδομικής άδειας και για το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, Αδάμες (Οικισμός Γράμμος - Φοίνικας).

Σημειώνουμε ότι εκτός από τις αναγκαίες επισκευές και ενισχύσεις στο υπάρχον κτήριο, η προσθήκη του νέου κτηρίου θα οδηγήσει σε ένα σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κτηριολογικού προγράμματος για τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δυναμικότητας 300 μαθητών, με ανεξάρτητες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και τοποθέτηση όλων των διευκολύνσεων για ΑΜΕΑ.

Στην συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών με τον Δήμαρχο Κηφισιάς, ο κ. Θωμάκος έθεσε και τοπικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου μας. Αναφέρθηκε στο θέμα των Διοδίων, της λεωφόρου Κύμης στον ανισόπεδο κόμβο Κηφισιάς  κ.α.