A A A

Έκλεισε το γνωστό bar Bronco, στην οδό Διομήδους Κυριακου 17, στην γνωστή ως "Πλάκα" της Κηφισιάς, μετά από μεγάλη διαμάχη με την Δημοτική Αρχή.

 

Η ανακοίνωση του καταστήματος:

 

Με μεγάλη θλίψη αλλά μικρή έκπληξη, σας ενημερώνουμε πως το αγαπημένο μας Bronco Bar σταματά τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας. 

Η θλίψη είναι μεγάλη καθώς εδώ και χρόνια το Bronco Bar έφυγε από αυτό που ονομάζουμε μπαρ και πέρασε στην άλλη πλευρά. Έγινε κάτι διαφορετικό που δεν θύμιζε ποτέ επιχείρηση αλλά το στέκι μιας παρέας, ένα καθημερινό ραντεβού, ένα μέρος με ψυχή και συναισθήματα που ανέπνεε, ζούσε, χαιρόταν και έκλαιγε σαν σύνολο.

Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το μαγικό συστατικό στη συνταγή μας, το βασικό γονίδιο στο DNA μας, η επιπλέον πληροφορία στην ταυτότητα μας και το μαχαίρι για να κόψουμε αυτό το γόρδιο δεσμό με τον οποίο μας δέσανε.

Έναν γόρδιο δεσμό που δεν μας εκπλήσσει καθώς ξεκίνησε να δένετε από τον πρώτο κιόλας χρόνο που το Bronco Bar εμφανίστηκε σε εκείνο το άδειο, σκοτεινό, βρώμικο και αδιάφορο – τότε – πλακόστρωτο της Κηφισιάς. 

Οι μηνύσεις από ανύπαρκτους περιοίκους, οι καταγγελίες φαντασμάτων, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από επιχειρήσεις με έδρα χιλιόμετρα μακριά, οι επιλεκτικές επισκέψεις της αστυνομίας, οι άνανδρες επιθέσεις από εκπροσώπους του Δήμου και κυρίως, η ζήλια και ο φθόνος όσων ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, ξεκίνησε μια παράλληλη πορεία σε εκείνη τη λαμπρή πορεία της επιχείρησης. 

Ήταν πολλά τα βράδια που σταματήσαμε τη μουσική για να συνεχίσουμε στο κελί του κατηγορουμένου τη διασκέδαση μας, μη γνωρίζοντας το λόγο και απλά αναμένοντας να αφεθούμε ελεύθεροι χωρίς καμία απολύτως κατηγορία.

Ήταν πολλά τα πρωινά που μετά από εκατοντάδες χαμόγελα ανθρώπων, αντικρίζαμε το δικαστικό εδώλιο χωρίς να ξέρουμε το λόγο, μέχρι να τον ακούσουμε και να αθωωθούμε πάντα.

Αυτή η συντονισμένη επίθεση έχει διάρκεια, ανασυντάσσεται και αλλάζει συνεχώς πρόσωπο. Και χτυπά στρατηγικά, σε καίρια σημεία και όταν διακρίνει ότι θα προκαλέσει τις μεγαλύτερες απώλειες. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς και ο Δήμαρχος κος. Θωμάκος προχωρώντας στην εφαρμογή μιας παράνομης και καταχρηστικής απόφασης, προσέφεραν απλόχερα στους δημότες τα παρακάτω:

- Έκλεισαν μια ακόμα τοπική επιχείρηση

- Στέρησαν την εργασία από δεκάδες νέους και νέες

- Έδωσαν ένα στρατηγικό μήνυμα σε όποιον νέο θέλει να δημιουργήσει

- Έστειλαν απαγορευτικό σινιάλο «δημιουργίας», σε ενδιαφερόμενους επενδυτές 

- Ώθησαν εκατοντάδες νέους και νέες από την Κηφισιά να οδηγούν κάθε βράδυ για να διασκεδάσουν εκτός πόλης

- Στέρησαν τον παλμό από την γνωστή «Πλάκα της Κηφισιάς» προκαλώντας τεράστιες οικονομικές ζημίες στο σύνολο των επιχειρήσεων

- Ερήμωσαν μια ακόμα όαση διασκέδασης και ψυχαγωγίας

Στα παραπάνω θα απαντήσουμε όπως ξέρουμε. Και όπως κάνουμε πάντα. Σηκώνοντας το κεφάλι ψηλά, ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο και κυρίως, εκτελώντας το χρέος μας απέναντι στη μεγάλη μας παρέα.

Άλλωστε αυτό είμαστε. Αυτό είναι το Bronco. 

Ένα αξιοζήλευτο, όμορφο και αγέρωχο άτι που όλοι θαυμάζουν, πολλοί ζηλεύουν αλλά εκείνο μένει πάντα όρθιο.

Βάσει των χιλιάδων αντιδράσεων υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μαγαζί προέβη και σε νέα ανακοίνωση στη σελίδα του στο facebook:

 

Έχουν περάσει σχεδόν 48 ώρες από τότε που μοιραστηκαμε μαζί σας τα νέα για το Bronco Bar. Και οφείλουμε μια τεράστια συγγνώμη γιατί δεν είμαστε τελικά ακριβείς. Είχαμε την εντύπωση πως είμαστε μια μεγάλη παρέα. Μας διαψευσατε.

 

Μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες, περίπου 106.000 άνθρωποι διάβασαν την ανακοίνωση μας, περισσότεροι από 2.800 αντέδρασαν, σχολίασαν, διέδωσαν την είδηση, εκφράζοντας τις αποδοκιμασιες τους προς τους υπαίτιους.

 

Δεχόμαστε εκατοντάδες κλήσεις και μηνύματα από φίλους, γνωστούς, συνεργάτες, γείτονες, γονείς και από μέρη της Ελλάδας που δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξη τους.

 

Ένα τεράστιο συγγνώμη λοιπόν. Είπαμε ψέμματα. Δεν είμαστε παρέα.

 

Είμαστε μια μεγάλη, πανίσχυρη οικογενεια.

 

Στα εύκολα αγκαλιά, στα δύσκολα γροθιά.

 

Ευχαριστουμε.