A A A

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήτων Πολέμου στη Νέα Ερυθραία για την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στο Δήμο Κηφισιάς.

 

ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ 

(e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

Ανοιχτό κάλεσμα πολιτών για την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας

 

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 19.00 μ.μ. σας προσκαλούμε στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, Σπετσών & Ψαρών (ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ) για να συζητήσουμε την δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στον Δήμο μας.

 

Ο θεσμός της ενεργειακής κοινότητας στοχεύει στην ελάττωση του κόστους ενέργειας των μελών, στην προώθηση της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, και στην εξοικονόμηση ενέργειας. 

Οι ενεργειακές κοινότητες είναι η νέα τάση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σηματοδοτώντας ριζικές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής ενέργειας. Στη Δανία λειτουργούν από τη δεκαετία του 1970 (την εποχή της πετρελαϊκής κρίσης) περιφερειακά δίκτυα θέρμανσης και συνεταιρισμοί παραγωγής αιολικής ενέργειας. Ενεργειακές κοινότητες αιολικής ενέργειας εμφανίστηκαν στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1980 και στη Γερμανία υπάρχουν πάνω από έναν αιώνα. 

Οι καταναλωτές θα έχουν ενεργό και κεντρικό ρόλο στις ενεργειακές αγορές του μέλλοντος για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους, καθώς η ενεργειακή αυτάρκεια είναι από τα μείζονα σύγχρονα ζητήματα. Το κόστος ενέργειας είναι υψηλό για τους πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό του εισοδήματός τους ξοδεύεται για τα ενεργειακά τους κόστη, γεγονός που τους εντάσσει στον νέο όρο «ενεργειακή φτώχεια».

Της συζήτησης θα προηγηθεί παρουσίαση από ομάδα ηλεκτρολόγων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο σκοπός της παρουσίασης είναι η ενημέρωση για το νέο Νόμο υπ’ αριθ. 4513 για τις ενεργειακές κοινότητες (28/01/2018), για τα οφέλη σύστασης μιας ενεργειακής κοινότητας καθώς και για την εμπειρία ενεργειακών συνεταιρισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Δρούμε για να κάνουμε την γειτονιά μας ενεργειακά αποδοτική ανεβάζοντας το επίπεδο ζωής μας!

Ας πρωτοπορήσουμε αποτελώντας την

πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα της Αττικής!