A A A

Η Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς του Δήμου Κηφισιάς και η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σας καλούν στην Ημερίδα με θέμα: Ο Κοιμητηριακός Τουρισμός και η συμβολή του στην ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη - Μια πρώτη προσέγγιση.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ένωσης Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης, Φορέα διαχείρισης της Πολιτιστικής Διαδρομής Ευρωπαϊκών Κοιμητηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ενώ θα πάρουν μέρος με ομιλίες στελέχη του ΥΠΠΟΑ, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, κα Ρ. Πολίτη, η Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων, κα Ζ. Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ASCE κος Θ. Τζούμας, καθώς και η Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Β. Δηλάρη.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν συμπεράσματα, καλές πρακτικές και προοπτικές για την ανάπτυξη του Κοιμητηριακού Τουρισμού στην Ελλάδα. Παράλληλα με την Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Αντικειμένων σχετικών με τον Κοιμητηριακό Τουρισμό, καθώς και Έκθεση Φωτογραφίας Κοιμητηριακής Γλυπτικής με φωτογραφικό υλικό από τα Κοιμητήρια Ανάστασης Πειραιά, Βόλου, Ερμούπολης Σύρου, Ιωαννίνων, Κηφισιάς, Λεωνιδίου, Ναυπλίου, Τήνου και Σκιάθου.

 

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, ώρα 10:00 π.μ. 

Δημαρχείο Κηφισιάς, αίθουσα Β. Γκατσόπουλος, Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά. Πληρ. 2132007149