A A A

Οι Μαθητές του Δήμου Κηφισιάς διασκεδάζουν και παράλληλα ρίχνουν τα Τείχη του Ρατσισμού, της Ξενοφοβίας και της Βίας.

 

Το πρώτο Μαθητικό Φεστιβάλ της Πόλης μας είναι γεγονός!!

Σάββατο 30 Ιουνίου – 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κηφισιάς, Λεβίδου 42 - Ώρα 21:00.

 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την συνεργασία:

  • των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Πόλης μας. Η μαθητική κοινότητα του Δήμου μας επέλεξε το συγκρότημα που θα ντύσει μουσικά το Φεστιβάλ. Θα φιλοξενηθούν εκθέσεις Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και Ρομποτικής ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και επιδείξεις χορού.
  • της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς και
  • του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

  • Έκθεση Φωτογραφίας
  • Έκθεση Ζωγραφικής
  • Έκθεση Ρομποτικής
  • Επιδείξεις Χορού
  • Δράσης Ευρωπαϊκού Προγράμματος: «Ξεπερνώντας τα τείχη μεταξύ ανθρώπων σε καιρούς κρίσης - διαμορφώνοντας το μέλλον της Ευρώπης»
  • Συναυλία των ‘’Vegas’’

 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: «Ξεπερνώντας τα τείχη μεταξύ ανθρώπων σε καιρούς κρίσης - διαμορφώνοντας το μέλλον της Ευρώπης»

 

Μαθητές του Δήμου Κηφισιάς επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 'Ευρώπη για τους πολίτες' με τίτλο: «ΤΕΙΧΗ | Ξεπερνώντας τα τείχη μεταξύ ανθρώπων σε καιρούς κρίσης - διαμορφώνοντας το μέλλον της Ευρώπης», υπό την διοργάνωση του οργανισμού educommart (Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στόχος του οποίου είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης, εκπαίδευσης και δημιουργίας) σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς, κ Σταύρο Ζαπάντη.

Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε ενημερωτική παρουσίαση για την ιστορία της Ε.Ε. , τα χωρίσματα, τα τείχη και τα σύνορα και σε διάφορες δράσεις, όπως να αποτυπώσουν τα οράματά τους για μια «Ευρώπη χωρίς σύνορα» σε έναν πίνακα ζωγραφικής και να δημιουργήσουν συμβολικά τείχη από χαρτόκουτα, στα οποία σχεδίασαν τις σκέψεις και τους φόβους τους σχετικά με τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την κρίση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη για το μέλλον της, τα σύγχρονα τείχη μεταξύ λαών κλπ.

Οι δημιουργίες των παιδιών θα παρουσιαστούν στην έκθεση ζωγραφικής «Μια Ευρώπη χωρίς σύνορα και προκαταλήψεις»μαζί με φωτογραφίες του Γερμανού Φωτογράφου, Jürgen Ritter, ο οποίος φωτογράφησε ολόκληρο το σύνορο 1.400 χιλιόμετρα που διαιρούσε την Ευρώπη, στο φεστιβάλ της σχολικής χρονιάς. 

Η δημιουργία του αντιγράφου του Τείχους του Βερολίνου και η καταστροφή του από τους μαθητές, υπό τους ήχους του The Wall των Pink Floyd, θα ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα του φετινού Μαθητικού Φεστιβάλ Κηφισιάς.