A A A

Τους πυρόπληκτους που φιλοξενούνται στην Παιδική εξοχή του Δήμου Μαραθώνα στο Ζούμπερι, επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από ομάδα κληρικών και λαϊκών συνεργατών του.

Σε σύσκεψη με εντεταλμένους κληρικούς αποφασίσθηκε η προμήθεια εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ποσότητος ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους και προσωρινά ζουν στην κατασκήνωση.

Ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει προσωπικά με τους  πυρόπληκτους και να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και για τις γενικότερες δυσκολίες πού αντιμετωπίζουν. Διένειμε επίσης μία πρώτη οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες πού συνάντησε συνολικού ύψους τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3500 €) .

Οι συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου παρέδωσαν την προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως αξίας τριών χιλιάδων ευρώ (3000 €) στους  υπευθύνους της δομής φιλοξενίας.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα και την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ενημερώσει για τις ζημιές πού προκάλεσε ἡ καταστροφική πυρκαγιά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο όποιος επισκέφθηκε το Ίδρυμα.

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος θα τελέσει Θεία Λειτουργία για τους κατοίκους του τραγικού οικισμού, μετά το πέρας της οποίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τα δεκάδες θύματα.