A A A

Τα Μενάνδρεια 2018 υπόσχονται ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων από τις 24 Αυγούστου έως και τις 2 Οκτωβρίου. Ένας μήνας γεμάτος πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο σημαντικό συγγραφέα Μένανδρο, με καταγωγή από την Κηφισιά. Η φετινή διοργάνωση έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, καθώς το σύνολο των εσόδων από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν υπέρ των πυρόπληκτων.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 21:00 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς με μια μουσική βραδιά, με τους Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Βασίλη Γισδάκη, αφιερωμένη στο έργο του αξεπέραστου Μάνου Χατζιδάκι. (Είσοδος ελεύθερη)

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 21:00, σε μια βραδιά με τίτλο «Μόνο η αγάπη μένει» θα απολαύσουμε τη χαρισματική φωνή του Μπάμπη Βελισσάριου. (Είσοδος ελεύθερη)

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, ώρα 21:00 στον ίδιο χώρο, κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι θα ακούσουμε τις ιδιαίτερες ερμηνείες της καταξιωμένης παγκοσμίως Tereza με το διάσημο Fly me to the moon. (Είσοδος ελεύθερη)

Το Ζηρίνειο Στάδιο, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 21:00, υποδέχεται τον μεγάλο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τη Μιρέλα Πάχου. Ο γνωστός καλλιτέχνης με την τεράστια πορεία στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού υπόσχεται μια ατμοσφαιρική βραδιά με τις μεγάλες του επιτυχίες. (Γενική είσοδος 5 ευρώ).

Την επόμενη μέρα,  28 Αυγούστου η Κρίστυ Καθαρίου στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 21:00, παρουσιάζει τη «Μουσική Παλέτα» με τη συμμετοχή του εξαίρετου τενόρου Σταύρου Βόλκου, ενώ την Πέμπτη 30 Αυγούστου την ίδια ώρα στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, έρχεται η πρώτη θεατρική εκδήλωση με τη Χριστίνα Αλεξανιάν στο έργο «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» που εξιστορεί μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού τη γενοκτονία των Αρμενίων. (Είσοδος ελεύθερη)

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 21:00, θα απολαύσουμε τη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Μόλις χώρισα» με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών που υπόσχονται δύο ώρες άφθονου γέλιου. (Γενική είσοδος 8 ευρώ)

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Θέατρο Εργατικών Κατοικιών (1η Μάη, Κάτω Κηφισιά), ο Γιώργος Γερολυμάτος με το μουσικό του σχήμα θα παρουσιάσει τραγούδια των Ζαμπέτα, Τσιτσάνη, Χιώτη κ.α. (Είσοδος ελεύθερη)

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 20:30, παρουσιάζεται η παιδική θεατρική παράσταση του Γιάννη Καλατζόπουλου «Η νεράιδα του Φεγγαριού» με τη Σάρα Εσκενάζη. (Είσοδος ελεύθερη)

Την ίδια ώρα, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στο Εντευκτήριο της Εκάλης, δύο καλλιτέχνες της νέας γενιάς η Αγάθη Κοσκινά και ο Σπύρος Κλείσσας, με μαέστρο τον Θωμά Κοντογεώργη, θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και άλλων γνωστών συνθετών. (Είσοδος ελεύθερη)

Στις 5 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Γήπεδο Μπάσκετ των Αλωνίων (Οδός Μπακογιάννη, Κηφισιά), η γνήσια λαϊκή φωνή του Μιχάλη Δημητριάδη μας υπόσχεται μια όμορφη βραδιά λαϊκού τραγουδιού, ενώ την επόμενη μέρα 6 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς θα υποδεχτούμε τους θρυλικούς CHARMS που θα μας ταξιδέψουν στις χρυσές δεκαετίες της ροκ μουσικής, κάτι που θα συμβεί και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα στο Άλσος Κηφισιάς από τους ROCKNET. (Είσοδος ελεύθερη)

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αδαμών (Πελοποννήσου & Φιγαλείας, Κηφισιά) στις 20:30, το συγκρότημα REBELETICO, θα παρουσιάσει ένα μουσικό οδοιπορικό του ρεμπέτικου τραγουδιού με τίτλο «Απ’ την Σμύρνη στον Πειραιά». (Είσοδος ελεύθερη)

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης θα παρουσιάσει μια γκάμα από ιταλικές καντσονέτες, tango, musicals κ.α. με δύο σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες την Ελένη Δάβου και τον Αντώνη Κορωναίο. (Είσοδος ελεύθερη)

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Τσιτσελίκης στο βιολοντσέλο και η διεθνούς φήμης πιανίστα Ευγενία Παπαδήμα θα παρουσιάσουν έργα των Bach, Brahms και άλλων, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 20:30. (Είσοδος ελεύθερη)

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ώρα 20:30 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, η συνθέτις Πηγή Λυκούδη παρουσιάζει μια σύζευξη μουσικής και ποίησης με τη συμμετοχή του μεγάλου ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού. (Είσοδος ελεύθερη)

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, στο ξενοδοχείο «ΚΑΣΤΡΙ» (Ελ. Βενιζέλου και Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία) στη Ν.Ερυθραία, θα παρουσιαστεί ένα οδοιπορικό μνήμης για την Σμύρνη από τη φιλόλογο Λίλα Παπαδημητρίου, ενώ την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ερυθραία, η εκπληκτική φωνή της Καλλιόπης Βέττα υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι στα άφθαρτα τραγούδια του Μίκη. (Είσοδος ελεύθερη)

Το 8ο Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων υποδέχεται στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Κηφισιά) το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 20:30, τον σπουδαίο καλλιτέχνη Χρήστο Δάντη με εχέγγυο στη διασκέδαση τις πολλές επιτυχίες του. (Είσοδος ελεύθερη)

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 20:30 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, με τη Βερόνικα Αργέντζη. (Είσοδος ελεύθερη)

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς θα ερμηνεύσει επιτυχίες από την 40χρονη πορεία του στο τραγούδι, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 20:30. (Γενική είσοδος 5 ευρώ)

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο, ο Δήμος Κηφισιάς τιμά 15 μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές για την προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι, σε παρουσίαση Μάκη Δελαπόρτα. (Είσοδος ελεύθερη)

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, η ιστορική Φιλαρμονική του Δήμου μας θα παρουσιάσει έργα διάσημων συνθετών. (Είσοδος ελεύθερη)

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 21:00, η μεγάλη Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται στο Ζηρίνειο Στάδιο για μια μοναδική συναυλία. (Γενική είσοδος 5 ευρώ)

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 20:30, ο πιανίστας Στέφανος Νικοτιάν και ο βιολοντσελίστας Ευγένιος Μπένσης θα παρουσιάσουν έργα των Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin κ.α. (Είσοδος ελεύθερη)

Την επόμενη μέρα, 30 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας από τον Νίκο Μπαλογιάννη που θα παρουσιάσει έργα του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. (Είσοδος ελεύθερη)

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 20:30 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς, η καταξιωμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Φουσκοθαλασσιές» και τα Μενάνδρεια 2018 ολοκληρώνονται με τη θεατρική ομάδα του Δήμου μας και την κωμωδία «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» του Georges Feydeau σε σκηνοθεσίας Κικής Αυγουστάτου, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 20:30. (Είσοδος ελεύθερη)

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα: