A A A

Λόγω της ανησυχίας που προκαλεί στους πολίτες η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου, ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει ότι υλοποιεί από τον Απρίλιο και σε συστηματική βάση ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος σε χώρους ευθύνης του Δήμου.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ (8) εφαρμογές προνυμφοκτονίας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, όπου σε κάθε εφαρμογή, που γίνεται κάθε 15 περίπου ημέρες, γίνεται έλεγχος εκ νέου όλων των περιοχών.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται, με σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τα σημεία στα οποία γίνεται επέμβαση του αρμόδιου συνεργείου είναι σε φρεάτια οδών, σε πάρκα, πλατείες, καθώς και σε σημεία με στάσιμα νερά. Η δράση αυτή του Δήμου Κηφισιάς γίνεται προσθετικά με τις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδια για τους ψεκασμούς των ρεμάτων.

Υπενθυμίζονται τα προληπτικά μέτρα ατομικής προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ):

– Κατάλληλα ρούχα με όσο μεγαλύτερη κάλυψη του σώματος

– Λουτρά για την απομάκρυνση του ιδρώτα

– Χρήση εντομοαπωθητικών

– Αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες) σε πόρτες και παράθυρα

– Χρήση κλιματιστικού ή ανεμιστήρα

– Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος στους εξωτερικού χώρους

– Κούρεμα γρασιδιού κατά τις πρωινές ώρες

– Πότισμα κήπου κατά τις πρωινές ώρες

– Απομάκρυνση του στάσιμου νερού -ακόμα και μικρών επιφανειών- στους εξωτερικούς χώρους

Ο Δήμος καλεί όσους πολίτες έχουν εντοπίσει στάσιμα νερά σε δημόσιους χώρους να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (κα. Μπαντελά, τηλ. 213 2007 669).