A A A

Ανακοίνωση: Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων χειμερινής περιόδου:

Επειδή ο χειμώνας πλησιάζει και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας, για την αντιμετώπισή τους θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως πρέπει από τώρα να λάβετε τα μέτρα πρόληψης που θα προστατέψουν τόσο τους χώρους εργασίας σας όσο και τις κατοικίες σας.

Συγκεκριμένα, 

-Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία τα οποία βρίσκονται στις αυλές των σχολείων και των σταθμών και αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού και του χώρου εργασίας σας.

-Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). 

-Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Ο προαυλισμός των παιδιών κατα την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων θα πρέπει να γίνεται σε κλειστούς και ασφαλείς χώρους. 

-Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο την τηλεόραση και το διαδύκτιο για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

-Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. 

-Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.

-Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.

-Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.

-Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς θα είναι σε 24ωρη επιφυλακή για όλη την χρονική περίοδο εκδήλωσης των φαινομένων και θα απαντά στις κλήσεις σας στο τηλ 2106228335.