A A A

Βράβευση επιχειρηματικών σχημάτων

Βράβευση νεοφυών ομάδων του Β’ Κύκλου του Προγράμματος Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς
Την Πέμπτη 14.3.2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των νεοφυών ομάδων που συμμετείχαν στον Β’ Κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Φυτώριο» του Δήμου Κηφισιάς. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).
O Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η καινοτομία δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Με τη σκέψη αυτή ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην εφαρμογή σειράς δράσεων και προγραμμάτων. Καινοτόμος δράση για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα είναι το «Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας», που εφαρμόστηκε για δεύτερη χρονιά στο Δήμο μας, με μεγάλη επιτυχία και αξιόλογες συμμετοχές από ενδιαφέροντα επιχειρηματικά σχήματα. Ο κ. Θωμάκος κλείνοντας την ομιλία του τόνισε «Στόχος είναι το πρόγραμμα αυτό να αποτελέσει μια μόνιμη πολιτική στο Δήμο μας αλλά και το παράδειγμα μας να ακολουθηθεί και σε κεντρικό επίπεδο. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ομάδες με καινοτόμες ιδέες έρχονται κοντά μας και με την βοήθεια του ΕΒΕΑ και άλλων φορέων, τους οποίους βοηθούμε να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και να επιχειρήσουν. Ο Δήμος Κηφισιάς θα συνεχίσει να είναι ο Δήμος της Συμμετοχής, της Καινοτομίας και της Ελπίδας».
Στην εκδήλωση, οι νεοφυείς ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και παρακολούθησαν 11 επιχειρηματικά εργαστήρια τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη των επιχειρηματικών ιδεών τους, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν το εγχείρημα τους στο ευρύ κοινό. Κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, οι δύο καλύτερες ιδέες έλαβαν χρηματικά έπαθλα δύο χιλιάδων ευρώ και χιλίων ευρώ, χορηγία της Τράπεζας Eurobank.
Το πρώτο βραβείο δόθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο στην εταιρεία «ΑΓΩ Simulations». Η ιδέα αφορά στη δημιουργία συστήματος θεραπείας διαφόρων φοβιών, με τη χρήση συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και δημιουργίας σεναρίων αντιμετώπισης φοβιών, βασισμένα σε αποτελέσματα κλινικών ερευνών και αποτελεσμάτων. 
Το δεύτερο βραβείο δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Ευάγγελο Αυλήτη στην εταιρεία «DNANUTRICOACH Εφαρμοσμένη διατροφογενετική και Food Coaching». Η ιδέα αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων DNΑ, βάση των οποίων καταρτίζεται πρόγραμμα διατροφικών συνηθειών με σκοπό την προληπτική δράση της διατροφής και της εξατομικευμένης διατροφικής ενδυνάμωσης στην αντιμετώπιση χρόνιων πόνων, παθήσεων, παχυσαρκίας κτλ.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης τόνισε ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους νέους μας ώστε να παραμείνουν Ελλάδα και να δραστηριοποιηθούν στη χώρα τους. Και αυτή είναι μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Δήμος Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια. Και έκλεισε με την προτροπή σε όλους τους παρευρισκόμενους «Μένουμε Ελλάδα».
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο κ. Γρυπαίος Χρήστος Snr Relat. Manager, εκπρόσωπος της τράπεζας Eurobank, ο Αντώνης Παναγόπουλος Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ και ο Ευθύμης Γεωργακόπουλος Εκπρόσωπος EGG.
Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Γιώργος Κουμουτσάκος Βουλευτής ΝΔ, ο Πρώην Υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, η πρώην Δήμαρχος Εκάλης- Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Σπηλιωτοπούλου (υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Ντέμη Αγαπάκη, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Βασίλης Ξυπολυτάς, η Αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Ευάγγελος Λυρούδιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου -Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς : Γιώργος Κομιανός, Γιάννης Παντελεάκης, Πόλυ Αστερίου, Μαρία Σαλματάνη, Έφη Κούτση, Παντελής Παπανικολόπουλος, η Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης Λίλα Δραγώνα, ο Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Δημήτρης Σύριος, η Ιωάννα Καλατζάκου υποψήφια Βουλευτής ΝΔ και ο Μανώλης Γραφάκος υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ.
Την υλοποίηση του Προγράμματος επόπτευε η Διεύθυνση Προγραμματισμού Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Κηφισιάς, υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Αυλήτη, με σύμβουλο υλοποίησης την εταιρία Prisma Συμβουλευτική.

Τιμές Καυσίμων Κηφισιά    Τιμές Καυσίμων Νέα Ερυθραία