A A A

Το νεοεκλεγέν συνοικιακό συμβούλιο Κεφαλαρίου καλεί τους κατοίκους να αποστείλουν στοιχεία επικοινωνίας, με στόχο την καλύτερη και αμφίδρομη όπως αναφέρει επικοινωνία για την επίλυση των όποιων θεμάτων/ προβλημάτων της συνοικίας του Κεφαλαρίου.

110 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του πρώτου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έτσι το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου μας, το οποίο φέρει και το όνομα του λόγιου, ποιητή και πεζογράφου με την ευρύτατη πολυσχιδή και κοινωνική δράση στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα, κηρύσσει το νέο έτος ως «Έτος Δημητρίου Βικέλα».

Η κατοικία της εμβληματικής μορφής του Μακεδονικού Αγώνα, του Παύλου Μελά, ρημάζει στην Κηφισιά, αντί να αναδειχτεί σε μουσειακό χώρο... Οι Up Drones γύρισαν ένα εναέριο βίντεο από την κατοικία, μεταδίδοντας εικόνες που προκαλούν θλίψη και προβληματισμό.

Ερχονται νέα διόδια στην Αττική -Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος υπέγραψε υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία και τις εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του τμήματος Μεταμόρφωση - Υλίκη του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ.

Mε τους φυσικούς πλειστηριασμούς να αποτελούν στην ουσία παρελθόν, αφού από τις 21 Φεβρουαρίου και μετά το σύνολό τους θα γίνεται ηλεκτρονικά, προχωρά σταδιακά η μετάπτωση των χιλιάδων ακίνητων που πρόκειται να βγουν στο σφυρί στο νέο καθεστώς των πλειστηριασμών.

Η παιδική χαρά των Εργατικών Πολυκατοικιών της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, εξοπλίστηκε με νέα όργανα και παιχνίδια καθώς και με ειδικό τάπητα ασφαλείας προκειμένου τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το θέμα των πλευρικών διοδίων στο κόμβο της Βαρυμπόμπης. 

Την Κυριακή ο Δήμαρχος Κηφισιάς επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό για τη λειτουργία των διοδίων κ. Χρ. Σπίρτζη ενώ ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά σε αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής κατά της ΜΠΕ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Α' Βάθμιας Επιτροπής Παιδείας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Αίθουσα Βασ. Γκατσόπουλος), την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:30.

Την Τετάρτη 24/01/2018, και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» Δήμου Κηφισιάς) η 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κηφισιάς, με τα εξής θέματα:

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που προωθούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).  Από το σύνολο των υλικών και οργανικών αποβλήτων που μεταφέρονται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στη Φυλή, το 45% μετατρέπεται σε αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί και κυρίως βιολογικό λίπασμα. Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επισκέφτηκε εκ νέου ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, διαπιστώνοντας τη ραγδαία αύξηση ανακυκλώσιμων υλικών που παράγονται τα τελευταία τρία χρόνια. Κλαδέματα, υπολείμματα λαϊκών αγορών αλλά και σύμμεικτα απόβλητα από τους καφέ κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε Δήμους της βόρειας Αθήνας, ανακυκλώνονται ή μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικά προϊόντα.