A A A

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για τους Αγώνες Δρόμου σε άσφαλτο, τεσσάρων διαδρομών (1χλμ, 5χλμ, 10χλμ, Ημιμαραθώνιος), με την επωνυμία ‘UA RUN KIFISIA CITY CHALLENGE’ (περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες εδώ). 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς και άρχισε με το καλωσόρισμα του εκπροσώπου της ‘UNDER ARMOUR’ και πρώην Πρωταθλητή Νίκου Πολιά, ο οποίος τόνισε ότι με αυτόν Αγώνα ο Δήμος της Κηφισιάς σε συνεργασία με την ‘UNDER ARMOUR’ προσεγγίζει τους πολίτες στο επίπεδο άσκησης και ψυχαγωγίας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός διαδίδοντας πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα. 

Η ‘UNDER ARMOUR’ είναι μία εταιρία που προσφέρει ποιότητα αθλητικού εξοπλισμού για τις καλύτερες συνθήκες εκγύμνασης.

Ο Αγώνας Δρόμου στην Κηφισιά έχει σκοπό να καθιερωθεί στην συνείδηση των δημοτών αλλά και των πολιτών από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον αποτελεί ευκαιρία εμπειρίας για συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος καλωσόρισε τον εκπροσώπους του Τοπικού και Περιφερειακού Τύπου και χαρακτήρισε την Κηφισιά κυριολεκτικά «ΑΘΛΗΤΟΥΠΟΛΗ» η οποία δεν εξαντλείται μόνον σε δημοτικές αθλητικές δράσεις αλλά και στον υψηλού επιπέδου Σωματειακό Αγωνιστικό Αθλητισμό και είναι ίσως η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με τόσες συμμετοχές σε Εθνικές Κατηγορίες. Υπενθύμισε επίσης την έναρξη των Προγραμμάτων Μαζικής Άθλησης γνωστά στους δημότες μας, ως Προγράμματα ‘Άθληση για Όλους’’ και τόνισε την συμβολή του Δήμου στον Σχολικό Αθλητισμό. Έτσι, η ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 2016 για τον Δήμο Κηφισιάς θα μπορούσε να συμβολίζει όλες τις αθλητικές δράσεις και την έναρξή τους, καθιστώντας την πλέον ως μία Ανοικτή Γιορτή Αθλητισμού.

Επίσης, ανέφερε ότι επειδή η Κηφισιά έχει δημότες που ενδιαφέρονται για την πόλη τους και το φυσικό της περιβάλλον η διαδρομή των Αγώνων θα διέρχεται και από τις τρεις ενότητες ( Κηφισιά- Νέα Ερυθραία – Εκάλη) δίνοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση στους δρομείς οι οποίοι θα απολαύσουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. 

Τέλος, ευχαρίστησε την μη κερδοσκοπική εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας ‘ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ’ και την κ. Χριστίνα Νομικού για τους υψηλούς σκοπούς και τον κοινωνικό ρόλο της εταιρίας καθώς και τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Ιωάννη Δημητρακόπουλο και την καθοριστική σημασία της Υπηρεσίας στους Αγώνες.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Ζαπάντης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και χαρακτήρισε την Κηφισιά ως το ομορφότερο αστικό τοπίο της Ελλάδας αλλά και ανοικτή έκθεση αρχιτεκτονικής αναφέροντας και το υπέροχο δάσος της περιοχής Φασίδερη στην Εκάλη απ’όπου διέρχεται η διαδρομή.

Ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αχιλλέας Κουρέπης & Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου, δήλωσε την έμφαση και την αφοσίωση της δημοτικής αρχής και του Νομικού Προσώπου στον Αθλητισμό με: εμπλουτισμό των Προγραμμάτων Μαζικής Άθλησης, την προσπάθεια επαύξησης και βελτίωσης των χώρων άθλησης όπως η ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα του Ζηρινείου, η υλοποίηση των σχεδίων της μελέτης του Τριγώνου Φραγκοπούλου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και η πρόβλεψη τριών κλειστών Γυμναστηρίων στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Προέβλεψε επίσης ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού ήδη έχουν εγγραφεί 1.000 δρομείς, αναφέροντας ότι ο Αγώνας δρόμου το 2014 είχε οκτακόσιες συμμετοχές και ο Ημιμαραθώνιος του 2015, χίλιες συμμετοχές.

H εκπρόσωπος από την μη κερδοσκοπική εταιρία «ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ» κ. Νομικού με σύνθημα ‘ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ’ αναφέρθηκε στις δράσεις της εταιρίας για την υποστήριξη καρκινοπαθών και των οικογένειών τους η οποία είναι ιατρική, σωματική και ψυχολογική και αποσκοπεί στην ποιότητα ζωής και στην κοινωνική υποστήριξη . Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν αρκεί να μάθουμε για την βροχή αλλά να πάρουμε και ομπρέλα». Δηλαδή δεν αρκεί η ενημέρωση αλλά χρειάζεται και η αντιμετώπιση.

Εκ μέρους της ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ o Διοικητής κ. Γιάννης Δημητρακόπουλος τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η Διοργάνωση του Αγώνα πρέπει να περιβληθεί πρώτα με σεβασμό και αγάπη από τους Κηφισιώτες διότι για λίγες ώρες η οδική καθημερινότητά τους θα αλλάξει, όμως ο Αγώνας αυτός αξίζει την υπομονή των οδηγών διότι δίνει πολλαπλά μηνύματα τόσο αθλητικά όσο και κοινωνικά.

Έτσι οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι στις 2 Οκτωβρίου 2016 στους δρόμους της Δημοτικής ενότητας Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 8-12.

Τέλος, μίλησαν ο κ. Περικλής Ιακωβάκης πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου και εκπρόσωπος της UNDER ARMOUR o οποίος ελπίζει σε ρεκόρ συμμετοχών σε μία διαδρομή κίνητρο όπου θα συμμετάσχει και ο ίδιος, ο κ. Mιχάλης Καλομοίρης Αθλητής που συμμετείχε στον Μαραθώνιο Δρόμο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λέγοντας ότι πρέπει όλοι να ξεκινούν με τον Αθλητισμό και να προχωρούν στον Πρωταθλητισμό και ότι ο Αγώνας αυτός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μία καλή αρχή.

Η κ. Βασιλική Βραχλιώτη εκπρόσωπος της LIFE GUARD, συνέχισε λέγοντας ότι η εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών θα συμμετάσχει στον Αγώνα προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για την καλύτερη διεξαγωγή του Αγώνα και ο κ. Καμβίσης εκπαιδευτής από την Διαχείριση Κρίσεων, οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται και επιχειρεί σε συμβάντα μαζικών καταστροφών με βοήθεια στον συνάνθρωπο καθώς και υγειονομική κάλυψη στις συγκεντρώσεις κόσμου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : underarmourrun.gr

ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΑΓΩΝΩΝ: 

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 338 & ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ‘UNDER ARMOUR’.

Ώρες εκκινήσεων: 08: 30 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 

08: 45 5km- 10km

09:00 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΕΠΑΘΛΑ

-ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

-ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ (ΑΝΔΡΕΣ –ΓΥΝΑΙΚΕΣ) ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 5KM -10ΚΜ -ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ – ( & ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ 1ΟΥΣ )

-ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ (ΑΝΔΡΕΣ –ΓΥΝΑΙΚΕΣ) TΩΝ (5) ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και 10ΚΜ ( & ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ 1ΟΥΣ ) ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 

-ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1KM (ΑΓΟΡΙΑ –ΚΟΡΙΤΣΙΑ)

& ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ 1ΟΥΣ .

Η UNDER ARMOUR ΠΑΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟN ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ (Κηφισίας 338). 

ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΛΩΣ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ . 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΌ 1/10/2016- 31/10/2016

Καλούμε όλους τους δημότες να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός και όχι μόνον.. Επικοινωνία: 210.8080527- 213.2007.202- 213.2007.208