A A A

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε περισσότερο από 140 λεπτά ο ΠΑΟΚ κέρδισε  την Κηφισιά  στο Ζηρίνειο με 2-3 σετ ( 17-25,25-23, 26-24, 20-25, 13-15). Όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, με τους Θεσσαλονικείς να κατακτούν τους δύο βαθμούς και τους «Κηφισιώτες» να μένουν με την πίκρα της ήττας. Μάλιστα για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για φέτος.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο τάι μπρέικ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-4, καθώς ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ σήκωσε με επιτυχία το επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Με «όπλο» το ισχυρό μπλοκ κατάφερε και ισοφάρισε σε 7-7.  Η Κηφισιά με κόντρα επίθεση του Γιορντάνοφ έκανε το 9-7 «σηκώνοντας στο πόδι» το Ζηρίνειο.  Φιλέ από τον Παπαγγελόπουλο και άουτ επίθεση από τον ίδιο παίκτη έφεραν τις δύο ομάδες στο 10-10. Ο έμπειρος κεντρικός εξιλεώθηκε για το λάθος του με άσο που έκανε το 12-10. Ο ΠΑΟΚ με διπλό μπλοκ ισοφάρισε σε 12-12.

Το μπλοκ του ΠΑΟΚ στους τελευταίους κρίσιμους πόντους έδειχνε ανυπέρβλητο για τους γηπεδούχους και έτσι οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μία δύσκολη νίκη.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά πιέζοντας στο σερβίς. Με «αιχμή του δόρατος» τον Αλεξάντερ Σαφρανοβιτς προηγήθηκαν με 6-12 και στη συνέχεια με άσο του Χαράλαμπου Σακόγλου η διαφορά πήγε  στο +7 (8-15). Με δύο συνεχόμενα μπλοκ από τους Νίκο Παπαγγελόπουλο και Μπόγιαν Γιορντάνοφ η Κηφισιά μείωσε σε 16-21. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και τελικά κατέκτησε το σετ με 17-25.

Η αρχή του δεύτερου σετ ανήκει και αυτή στον ΠΑΟΚ ο οποίος έχτισε μία διαφορά 3-4 πόντων (1-4 και στην συνέχεια 3-7).  Με το σκορ στο 14-19 οι παίκτες τους Κώστα Αρσενιάδη έκαναν την αντεπίθεσή τους και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 21-21. Με επίθεση του Γιορντάνοφ οι γηπεδούχοι έφτασαν σε σετ μπολ, το οποίο αξιοποίησε ο Χριστοφιδέλης με άσο κάνοντας το 25-23.

Η κατάκτηση του σετ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του ΑΟΠ Κηφισιάς οι οποίοι στο τρίτο σετ ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν με 5-3. Με δύο συνεχόμενα λάθη των γηπεδούχων ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 5-6.  Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα.   Ο Χριστοφιδέλης με μπλοκ μείωσε σε 19-20 αναγκάζοντας τον κ. Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ. Με επίθεση σε πρώτο χρόνο από τον Τακουρίδη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 20-22. Ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 22-23, ενώ με τριπλό μπλοκ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 23-23. Υπέρβαση  του Πέτκοβιτς έδωσε σετ μπολ στην Κηφισιά το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε. Τελικά οι γηπεδούχοι με επίθεση του Γιορντάνοφ πήραν το σετ με 26-24.

Στο τέταρτο σετ οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση  προηγήθηκαν με 2-9 και στη συνέχεια 3-11 παίρνοντας διαφορά ασφαλείας. Μετά μία υπέροχη φάση διαρκείας η επίθεση του Ανδρεάδη κατέληξε άουτ με την Κηφισιά να μειώνει σε 10-17. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα και κατέκτησε το σετ με 20-25  οδηγώντας το παιχνίδι στο τάιμ μπρέικ.