A A A

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!

Ο Δήμος Κηφισιάς και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» τη Δευτέρα στις 18/3/2019 στον χώρο δεξιώσεων του Politia Tennis Club διοργάνωσαν  για ακόμη μία χρονιά, την καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητή», η οποία έγινε προς τιμήν  των  Ομάδων,  των  Αθλητών, των Αθλητριών και των Παραγόντων των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου Κηφισιάς.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Αθλητισμού κ. Νικήτας Κόκκαλης. 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ‘Αθλητούπολη Κηφισιά’ και τις τόσες σημαντικές της επιτυχίες με τις διακρίσεις πολλών σωματείων σε διαφορετικά αθλήματα. Επεσήμανε την υποχρέωση του Δήμου να στηρίζει εμπράκτως τον Αθλητισμό της Πόλης και τις ενέργειες της Διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση (συνεχής αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, σημαντική αύξηση της επιχορήγησης προς τα αθλητικά σωματεία), ενώ τόνισε την αγόγγυστη προσπάθεια των παραγόντων του σωματειακού αθλητισμού να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, επενδύοντας στα τμήματα υποδομής των σωματείων που θα είναι αυριανοί πρωταγωνιστές του Αθλητισμού της Πόλης.

O Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. και υπεύθυνος Αθλητισμού κ. Νικήτας Κόκκαλης, τοποθετήθηκε ως προς το ερώτημα τονίζοντας ότι όσοι γεννήθηκαν ταλέντα δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν απαραίτητα και πρωταθλητές όμως όσοι δουλέψουν συστηματικά θα φθάσουν ψηλά. Επεσήμανε  ότι η Διοίκηση του Αθλητισμού (Αγωνιστικού και Μαζικού) προσπαθεί να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές αθλημάτων ώστε οι νέοι να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. Τόνισε επίσης πως ο Δήμος είναι ο μεγάλος χορηγός των αθλητικών σωματείων της πόλης επενδύοντας σε αυτά όλο και περισσότερο- τόσο υλικά όσο και χρηματικά- διότι είναι συνειδητή επιλογή αυτής της διοίκησης να υπηρετήσει τον Αθλητισμό και τους εκφραστές του. 

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι αθλητές, αθλήτριες και οι Ομάδες της Κηφισιάς που διακρίθηκαν για τις αθλητικές επιδόσεις τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 και παρέλαβαν αναμνηστικό όλοι οι Πρόεδροι των Σωματείων.

Επίσης τιμήθηκαν οι διακεκριμένοι Αθλητές: Ο διεθνής Ποδοσφαιριστής  Άκης Ζήκος, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Ενοργάνου Γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση. 

Tα ειδικά θεσμοθετημένα βραβεία της Γιορτής παρέλαβαν: Το βραβείο «Αντώνιος Τζίκας» ο Μιχάλης Χατζόπουλος ως Πρόεδρος του Πανερυθραϊκού Συλλόγου Μπάσκετ, το βραβείο «Σάκης Μάναρης» ο Προπονητής του Γ. Σ. Κηφισιάς Χρύσανθος Καρούζος, το βραβείο «Δημήτριος Βικέλας» ο Αθλητής Βόλλεϋ του Α.Ο.Π.Κ. Δημήτρης Νικολάκης.

Επίσης το βραβείο του Αθλητή της χρονιάς πήρε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Εμμ. Καραλής από τον  Γ. Σ. Κηφισιάς, το βραβείο της Αθλήτριας της χρονιάς η Πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας με εμπόδια Ελισάβετ Πεσιρίδου από τον  Γ. Σ. Κηφισιάς ,  το βραβείο της Ομάδας της χρονιάς πήγε στο Τμήμα Στίβου του Γ.Σ.Κηφισιάς για την 2η θέση που κατέλαβε στην πανελλήνια κατάταξη.

Τιμητικές πλακέτες επίσης παρέλαβαν οι: Πρωταθλήτρια της Σκοποβολής  Άγη Κασούμη, ο βετεράνος αθλητής του στίβου Άρης Μάρας και ο Ποδηλάτης ΒΜΧ Παναγιώτης Μανάρας. 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις: 

Της Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών του Γ.Σ.Κ. για την άνοδό της στην Α΄ ΕΣΚΑ, της Ομάδας Μπάσκετ Εφήβων του Πανερυθραϊκού για την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία, της Ομάδας Ποδοσφαίρου του Πανερυθραϊκού για τις πρωταθλήτριες ομάδες Αθήνας (τζούνιορ και παιδική), του Προπονητή της Ομάδας Ποδοσφαίρου του Πανερυθραϊκού Γιάννη Δημητρίου που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με την Ομάδα των Κωφών,   των Παγκορασίδων και των Κορασίδων του Γ.Σ.Κ Ο Ηρακλής για την 2η Πανελλήνια νίκη τους, της Ομάδας Ποδοσφαίρου Α.Ε. Κηφισιάς  για την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΑ, της Ομάδας Βόλλεϋ Παμπαίδων του Πανερυθραϊκού Βόλλεϋ για την 2η Πανελλήνια νίκη, της Ομάδας Ποδοσφαίρου Κηφισιά 2010 για την άνοδό της στην Β΄ κατηγορία Αθηνών, των σκοπευτών και σκοπευτριών του Γ.Σ. Κηφισιάς, της Ομάδας Μπάσκετ Νέων της Α.Ε.Ν.Κηφισιάς  που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Αθήνας, των σκοπευτών και σκοπευτριών του Shooting club ΑGI’S, της Πρωταθλήτριας Ομάδας Κ16 ΠΑΟ-ΑΟ Αθήνα 90 Ποδοσφαίρου Σάλας , των αθλητών και αθλητριών Κλασικού Αθλητισμού του Γ.Σ.Κηφισιάς, του αθλητή κλασικού αθλητισμού από τον Αθλητικό Όμιλο Ολυμπιάδα Κηφισιάς,  της Ομάδας Σκάκι Ανδρών του Α.Μ.Ε.Σ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την Άνοδο της στην Β΄ Εθνική Κατηγορία, των αθλητών Καράτε του Αθλητικού Συλλόγου Βορείων Προαστίων,  των αθλητών πολεμικών τεχνών της Ομάδας ZEN MARTIAL. 

Η εκδήλωση είχε κεντρικό θέμα το ερώτημα: «Ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται;»  στο οποίο τοποθετήθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι. Ο Ποδοσφαιριστής Άκης Ζήκος σχετικά, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την καριέρα ενός Αθλητή το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον καθώς είναι οι δύο βασικοί πυλώνες για να χτιστεί ένας χαρακτήρας πρωταθλητή. Αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ένας αθλητής για να καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο καθώς και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Κλείνοντας την ομιλία του, προέτρεψε τους νεαρούς αθλητές να συνεχίσουν να προσπαθούν, να προσηλώνονται στον στόχο τους με τη βεβαιότητα ότι θα ανταμειφθούν.

Η Πρωταθλήτρια της Ενοργάνου Γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση τόνισε την σημασία της συνεχούς δουλειάς με προσήλωση στον στόχο και επεσήμανε πως για να γίνεις Πρωταθλητής εκτός των σωματικών προσόντων πρέπει να έχεις γεννηθεί με κάποια  ιδιαίτερα ψυχικά χαρακτηριστικά ώστε να αντέχεις τις καταπονήσεις και την κούραση που απαιτεί η δουλειά του πρωταθλητισμού.  Επίσης εξέφρασε την επιθυμία της να δει πρωταθλητές ενοργάνου γυμναστικής και στον Δήμο μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Βουλευτής Β’ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Σίσσυ Παπασπύρου, ο Αντιπρόεδρος Νικήτας Κόκκαλης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καυγαλάκης και Αχιλλέας Κουρέπης, οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Χιωτάκης και Βασίλης Βάρσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκορδίλης, Άννα Κορογιαννάκη, η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Εκάλης Λίλα Δραγώνα και πολλά μέλη του Δ.Σ ‘’Δημήτριος Βικέλας’’. 

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η κυρία Φωτεινή Γεωργαντά.