A A A

Δημοσίευση Εγκυκλίου για εκλογές Μαϊου 2019 από Υπουργείο Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε σήμερα 3 Απριλίου την αριθμ.13 Εγκύκλιο που αποτελεί τον Οδηγό διεξαγωγής των Περιφερειακών Εκλογών του Μαΐου.

Περιλαμβάνει 61 σελίδες και αποτυπώνει όλες τις παραμέτρους της εκλογικής διαδικασίας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

Πρόκειται για το σημαντικότερο κείμενο που εκδίδεται σε κάθε σχετική εκλογική αναμέτρηση, το γνωστό “βιβλιαράκι” των εκλογών(που σε άλλες εκλογές τυπωνόταν και μοιραζόταν και σε μορφή έντυπου βιβλίου).

 

Το περιεχόμενό της διαρθρώνεται στα εξής έξι Κεφάλαια:

Α) Εκλογές – Εκλογείς - Εκλόγιμοι

Β) Υποψηφιότητες - Συνδυασμοί

Γ) Ψηφοδέλτια - Σταυροί προτίμησης

Δ) Εκλογικό Σύστημα

Ε) Αποτελέσματα Εκλογής και Ενστάσεις

ΣΤ) Ενέργειες εμπλεκομένων Υπηρεσιών για τη διενέργεια των Περιφερειακών Εκλογών.”

 

 

Επίσης δημοσιεύθηκε σήμερα 3 Απριλίου η Εγκύκλιος υπ'αριθμόν 12 για τη διενέργεια εκλογών της 26ης ΜαΪου 2019 για την ανάδειξη των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. 

Εκτείνεται σε 229 σελίδες και αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Είναι, με απλά λόγια, το γνωστό “βιβλιαράκι” των εκλογών (που σε άλλες εκλογές τυπωνόταν και μοιραζόταν και σε μορφή έντυπου βιβλίου, για να το έχουν π.χ. οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής μαζί τους). 

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ, στην πρόσφατη συνεδρίασή της, είχε εκδώσει Ανακοίνωση επισημαίνοντας την ανάγκη δημοσίευσης της εν λόγω Εγκυκλίου, με τον Πρόεδρό της να καλεί την Κυβέρνηση «να επιλέξει το δρόμο της σοβαρότητας και της ευθύνης».



https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%927%CE%96465%CE%A7%CE%987-7%CE%979?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/65%CE%A6%CE%94465%CE%A7%CE%987-5%CE%9F%CE%95?inline=true