A A A

Δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού "Δημιουργία για την Κηφισιά", Χρήστου Καλού:

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κηφισιά μας οδηγούν σε πρωτόγνωρες διαπιστώσεις αν ληφθεί υπ’ όψιν και το εκλογικό σύστημα από το οποίο, το αποτέλεσμα αυτό, προέκυψε.

Η πρώτη διαπίστωση αφορά στον ίδιο το Δήμαρχο που θα προκύψει την ερχόμενη Κυριακή. Για πρώτη φορά ο Δήμαρχος Κηφισιάς δε θα διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα χρειαστεί την υποστήριξη συμβούλων άλλων συνδυασμών, γεγονός που, στη θεωρία, είναι ενθαρρυντικό μια και περιορίζει την αυθαιρεσία του όποιου Δημάρχου προκύψει. Στην πράξη όμως, είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσει σε αναπόφευκτες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες (ελπίζουμε όχι συναλλαγές) οι οποίες οφείλουν να λειτουργήσουν προς το συμφέρον της πόλης.
Αυτόματα, λοιπόν, οδηγούμαστε στη δεύτερη διαπίστωση. Για πρώτη φορά, το ποιόν, τα έργα και οι ημέρες των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων κάθε συνδυασμού αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί εξίσου σημαντικό κριτήριο επιλογής για τη δεύτερη Κυριακή. 
Η τρίτη διαπίστωση προκύπτει μετά τα πολλαπλά ακούσματα περί «αποχής». Τέτοιες θέσεις μπορεί να φαίνονται δημοκρατικές αλλά, στην ουσία, υποκρύπτουν τη μετάθεση της όποιας διαπραγμάτευσης προγραμματικών θέσεων και προτεραιοτήτων για την επόμενη μέρα. Η αναμέτρηση της Κυριακής κρίνεται αμφίρροπη και δεν επιτρέπει το, εκ του ασφαλούς, ποντάρισμα στο «σωστό άλογο». Έτσι, αποποιείται ο κάθε υποψήφιος το βάρος της επιλογής.
Η επιλογή όμως είναι πράξη ευθύνης. Το σύνολο των υποψηφίων έχουν εργαστεί, συνεργαστεί, έχουν ζήσει, αν θέλετε με το σύνολο των εκλεγέντων. Είναι σε θέση να διαμορφώσουν άποψη και είναι υποχρέωσή τους να την εκφράσουν. Οι δημότες θα ψηφίσουν, ούτως ή άλλως, κατά συνείδηση αλλά σίγουρα θα ήθελαν να γνωρίζουν τη θέση, τη γνώμη, την άποψη του υποψηφίου της πρώτης επιλογής τους. 
Θεωρούμε ότι η έκθεση κάθε υποψηφίου δημάρχου στη εκλογική διαδικασία επιφέρει τεράστια ευθύνη και την ευθύνη αυτή δεν θα αποποιηθούμε στο βωμό της επερχόμενης διαπραγμάτευσης για την, εκ του ασφαλούς, συμμετοχή στη διοίκηση. 
Η συντριπτική πλειοψηφία του συνδυασμού μας, μετά τις συναντήσεις που έγιναν και με τους δύο «μονομάχους», με γνώμονα της επιλογής του ικανότερου αλλά και την δυνατότητα συνεργασίας με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους των δύο πρώτων συνδυασμών, τάχτηκε με τον συνδυασμό «+εργαζόμαστε με την πόλη της καρδιάς μας».
Aμέσως μετά την απόφασή μας, συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του συνδυασμού «+εργαζόμαστε με την πόλη της καρδιάς μας», στον οποίο θέσαμε σαν προϋπόθεση συνεργασίας μας, την αποδοχή σε πλαίσιο προγραμματικών συμφωνιών, βασικών σημείων του προεκλογικού μας προγράμματος και την δέσμευσή του για άμεση υλοποίησή τους.
-Αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με σκοπό την δημιουργία μιας ενεργειακά ανεξάρτητης πόλης και την άμεση μείωση των δημοτικών τελών.
-Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας κι αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
-Σταδιακή αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας και προμήθεια εποχούμενων σαρώθρων.
-Ενίσχυση υποδομών, με έμφαση στα έργα Αποχέτευσης και Αντιπλημμυρικής προστασίας. 
-Δημιουργία χώρων φιλοξενίας για τα αδέσποτα καθώς και δημοτικού κτηνιατρείου επαρκώς επανδρωμένου με δυνατότητα αποθεραπείας και φιλοξενίας γατιών και σκυλιών.
-Εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και κατασκευής πεζοδρομίων.
-Δημιουργία Δημοτικού κινηματογράφου και Δημοτικού ωδείου στην Νέα Ερυθραία.
-Κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών, σε Αδάμες, και Νέα Ερυθραία 
-Συγκοινωνιακός σχεδιασμός με σκοπό την προστασία της αμιγούς κατοικίας ειδικά σε επιβαρυμένες περιοχές όπως Καστρί, Καλυφτάκι, Ούλεν και Αδάμες.
-Βασικές υποδομές για το Πανόραμα
-Εξεύρεση πόρων για την αποπεράτωση της εκκλησίας στις Αδάμες.
-Άμεση λύση, ακόμα και από πόρους του δήμου, για το ταρτάν του Ζηρινείου και το δημοτικό στάδιο Βαρδαξής.

Συμφωνήσαμε, δεσμευτήκαμε και προχωρούμε.

Περιττό να αναφέρουμε ότι με οποιονδήποτε δήμαρχο εκλέξει η πλειοψηφία των συνδημοτών μας εμείς θα συνεργαστούμε για το καλό της Κηφισιάς.
Ευχαριστούμε τους συνδημότες μας που μας στήριξαν σαν πρώτη επιλογή τους και υποσχόμεθα ότι θα μετατρέψουμε αυτήν την στήριξη σε δυναμική παρουσία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με νέες ιδέες και άμεσες παρεμβάσεις με γνώμονα το δίκαιο και ηθικό.

«Καλό βόλι»

+εργαζόμαστε με προγραμματική συμφωνία με το συνδυασμό "Δημιουργία για την Κηφισιά" με τη δέσμευση να προχωρήσουν άμεσα τα έργα που είναι απαραίτητα για την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη!