A A A

Δήλωση της δημοτικής παράταξης "Βήματα μπρος", με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κανακάκη:

 

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την ανάδειξη δημάρχων στους δήμους.

Τις μέρες που προηγήθηκαν οι επαφές μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ήταν συνεχείς και τελικά κάποιοι αποφάσισαν να στηρίξουν την μια υποψηφιότητα.

Δεν με ξενίζει το γεγονός ότι κάποιοι τα βρήκαν μεταξύ τους, προκειμένου να διοικήσουν τον δήμο η να εξυπηρετήσουν την προσωπική τους φιλοδοξία η ότι άλλο , αυτό που με ξενίζει είναι ότι αποφάσισαν από μόνοι τους χωρίς να ρωτήσουν την δημοτική τους παράταξη εάν πρέπει να κάνουν συμφωνίες και

με τι όρους.

Αναδεικνύεται το γεγονός ότι οι ο υποψήφιοι δήμαρχοι σχημάτισαν εκλογικούς συνδυασμούς που δεν είχαν προγραμματική σύγκλιση και δημοκρατικές λειτουργίες και όλα στηρίζονταν στις αποφάσεις του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ.

Ήδη αυτές οι συνέπειες εκδηλώνονται με ανακοινώσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν και διαφωνούν με αυτές τις συμπλεύσεις.

Η δική μας δημοτική παράταξη ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣ , την

προηγούμενη τρίτη, συγκάλεσε το διευρυμένο σχήμα του συντονιστικού της με σκοπό να αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να εξετάσει την δυνατότητα συγκλίσεων.

Το δελτίο τύπου που εκδώσαμε ήταν ολοκληρωμένο και σαφές ως προς το περιεχόμενο του.

Θέσαμε τις κόκκινες γραμμές του προγράμματος μας , που θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες ώστε ο δήμος να μπορεί να σχεδιάζει , να αποφασίζει και να υλοποιεί τις αποφάσεις του με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

Καταστήσαμε σαφές ότι υπάρχουν δυο δυνατότητες για τους μονομάχους της Κυριακής.

  1. Η θα γίνουν συμφωνίες πάνω η κάτω από το τραπέζι με προγραμματικές συμφωνίες η συναλλαγές προσωπικού χαρακτήρα.
  2. Η θα λειτουργήσει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο με καθαρούς και δημοκρατικούς όρους , και η επόμενη δημοτική αρχή θα λειτουργήσει με γνώμονα την δημοκρατική λειτουργία των οργάνων διοικήσεως του δήμου , και της πραγματικής διαβούλευσης που θα οδηγήσει το δημοτικό συμβούλιο μετά από πλήρη ενημέρωση να λαμβάνει αποφάσεις που θα εξυπηρετούν την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής μας.

Πολύ φοβάμαι ότι η προσπάθεια δημιουργίας πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο δεν γίνεται με καθαρούς όρους και πρόβλεψη μου είναι ότι την επόμενη τετραετία θα διαπιστώσουμε πράγματα τα οποία δεν φανταζόμασταν.

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΠΟΛΛΟΥΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

Όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε στους αρχηγούς , τόσο περισσότερο υποθηκεύουμε το παρόν και το μέλλον μας στους παραγοντισμούς και στο προσωπικό όφελος.

Όσο περισσότερο κάνουμε ανάθεση εξουσίας τόσο περισσότερο θα μας εξουσιάζουν άνθρωποι οι οποίοι δεν

έχουν ηθικούς και δημοκρατικούς φραγμούς.

Δεν πίστεψα ποτέ στους αρχηγούς , πίστεψα και πιστεύω στην ισότιμη σχέση και τις δημοκρατικές διαδικασίες γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά η κοινωνία.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ , ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΥΝΑΜΗ.