A A A

Της Ράνιας Ντάλλη, Νομικού, συντονίστριας του ανεξάρτητου πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου «Οξυγόνο για την Κηφισιά» για το Συμβούλιο της Κοινότητας Κηφισιάς.

 

Η επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Κηφισιάς δεν πρέπει να έχει (και δεν έχει) νικητές και ηττημένους. Ο Γιώργος Θωμάκος κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία που ζητούσε από τους συμπολίτες μας και εξελέγη Δήμαρχος Κηφισιάς. Τον συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου! Προσωπικώς, στήριξα το Γιώργο Θωμάκο, με όλες μου τις δυνάμεις, ακολουθώντας πιστά το δικό μου προσωπικό και πολιτικό ηθικό και αξιακό κώδικα. Έχω πολλές φορές εξηγήσει ότι όφειλα να ανταποδώσω τη γενναία και εκ του αποτελέσματος ορθή πολιτική και ουσιαστική στήριξη του Γιώργου Θωμάκου στη δική μου πρωτοβουλία- το ΟΞΥΓΟΝΟ, δηλαδή το ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο για το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς. Όμως, εκτός από την ηθική υποχρέωση που είχα στο πρόσωπο του Δημάρχου, στήριξα Γιώργο Θωμάκο και για έναν πολύ συγκεκριμένο πολιτικό λόγο ουσίας. Ο Γιώργος Θωμάκος δεσμεύτηκε δημοσίως για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Κοινοτικών Συμβουλίων και ενίσχυση του ρόλου τους. Είμαι βέβαιη ότι, ΚΑΙ με τη δική μας "πίεση" -το ΟΞΥΓΟΝΟ θα συνεχίσει να "ενοχλεί" για το καλό της Κηφισιάς- ο Γιώργος Θωμάκος θα εκπληρώσει, με τον καλύτερο τρόπο, αυτή του τη δέσμευση. Με οδηγό την εμπειρία της προηγούμενης θητείας, είμαι βέβαιη ότι ο Δήμαρχος θα κινηθεί, με ταχείς ρυθμούς, για τη βελτίωση της ζωής στην "Κηφισιά της καρδιάς μας". "Κλέβω" μήνυμα Χιωτάκη, για να περάσω στον έτερο διεκδικητή...

Ο Νίκος Χιωτάκης έχει μία σημαντική δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο (2 έδρες περισσότερες από αυτές του εκλεγέντος Δημάρχου). Έδωσε έναν σκληρό προσωπικό αγώνα. Τον συγχαίρω από καρδιάς για τον αγώνα του και τον ευχαριστώ, και πάλι, για την έντιμη στάση του απέναντί μου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο Χιωτάκης, με την πολυετή θητεία του στο δημαρχιακό θώκο και την πολύτιμη ευρωπαϊκή του εμπειρία, είναι ένα αδιαμφισβήτητο κεφάλαιο για την πόλη μας. Αναμένω από το Νίκο Χιωτάκη να ΠΑΡΩΝ με εποικοδομητικό τρόπο. Το ΟΞΥΓΟΝΟ θα "ενοχλεί" και αυτόν- να είναι βέβαιος!

Αναμένουμε τώρα να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι μετεκλογικές συνεργασίες, τις οποίες επιβάλλει ο ισχύων δυσλειτουργικός νόμος.

Σε κάθε περίπτωση, η δική μου έκκληση προς το Δήμαρχο και το Νίκο Χιωτάκη είναι η εξής: Να αναζητηθούν, από το πλούσιο στελεχιακό δυναμικό, το οποίο αναδείχθηκε από ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις, οι κατάλληλοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να "τρέξουν", γρήγορα και αποτελεσματικά, σχέδια και προγράμματα. Υπάρχουν εξαιρετικοί γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, γυναίκες με δράση στους συλλόγους γονέων, νέοι με απίστευτη όρεξη και καινοτόμες ιδέες, άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν και πρέπει να κινητοποιηθούν και να αξιοποιηθούν. Γιατί όλες οι πολιτικές ξεκινούν από τον άνθρωπο και πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο.

Εγώ προσωπικώς δηλώνω έτοιμη προς "εκμετάλλευση" για το καλό της Κηφισιάς και των Κηφισιωτών της καρδιάς μου! Έχουμε πολλή δουλειά και θα την κάνουμε καλά με το Γιώργο Θωμάκο, το Δήμαρχο ΟΛΩΝ των συμπολιτών μας, το Νίκο Χιωτάκη και όλους τους εκλεγέντες δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους! Και πάλι συγχαρητήρια, Γιώργο Θωμάκο!