A A A

Δήλωση του Παναγιώτη Κανακάκη σχετικά με το αποτέλεσμα των χθεσινών επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη Δημάρχου Κηφισιάς

 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Αγαπητοί συμπολίτες , τώρα που ο κουρνιαχτός του προεκλογικού αγώνα θα αρχίσει να πέφτει , πρέπει να καταλάβουμε όλοι το καινούργιο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
14 υποψήφιοι δήμαρχοι που καταλαμβανουν ο καθένας τους από μια έδρα..
Δυο μονομάχοι υποψήφιοι δήμαρχοι που στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έβγαλαν 12 και 10 δημοτικούς συμβούλους.
12 δημοτικές παρατάξεις που που έχουν ποσοστό που κυμαίνεται από 1,24% έως 6%.
Επικεφαλεις δημοτικών παρατάξεων που δεν έχουν μάθει να λειτουργούν συλλογικά.
Παλιές νοοτροπίες αρχηγικού χαρακτήρα [ ΔΗΜΑΡΧΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ] ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Τα ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣ έχουν τονίσει εδώ και πολύ καιρό ότι η επόμενη μέρα για τον δήμο και την αυτοδιοίκηση θα είναι δύσκολη και θα αντιπαλέψουν δυο νοοτροπίες.
Η μια νοοτροπία είναι η παλιά που λειτουργεί με τον τρόπο της επιβολής των απόψεων , χρησιμοποιωντας κάθε πρόσφορο μέσο , βλέπε ελλειπή ενημέρωση , απόκρυψη στοιχείων , μυστικές συναλλαγές , διαπλοκή και διαφθορά , δημιουργία πελατειακών σχέσεων που έχουν οδηγήσει την αυτοδιοίκηση στο σημείο να μην μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τα αυτονόητες αρμοδιότητες που έχει.
Η άλλη νοοτροπία , η καινούργια που πρέπει να οικοδομησουμε, είναι εκείνη της πραγματικής και ουσιαστικής διαβούλευσης για όλα τα θέματα ,που θα οδηγήσει στον σωστό σχρδιασμο και υλοποίηση του προγράμματος που θα ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο.
Εμείς η δημοτική παράταξη ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣ εδώ και ένα χρόνο προσπαθήσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπιζει ο δήμος μας και να αναγκάσουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν .
Εμεις συνεχιζουμε και επιμενουμε στις κοκκινες γραμμες που εχουμε βαλει και περιληπτικα θα αναφερω
1. Αξιολογηση των δυνατοτητων των υπηρεσιων του δημου συμφωνα με τις αρμοδιοτητες που εχει
2. Εφαρμογη της νομοθεσιας για να εξασφαλιστει η δημοκρατικη λειτουργια των οργανων διοικησεως του δημου
3. Εμφαση στις υποδομες [ αγωγοι ομβρυων-ακαθαρτων, σχολικες υποδομες,πολιτιστικες υποδομες , αθλητικες υποδομες
Στοχος μας ειναι να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις για να εχουμε εναν δημοτικο μηχανισμο που θα εχει την γνωση και την ικανοτητα να ανταποκριθει στις αρμοδιοτητες του , στην εμπεδωση των δημοκρατικων αντιληψεων και διαδικασιων .
Η επομενη μερα για τον δημο ειναι δυσκολη , εχουμε ομως την ευκαιρια να αλλαξουμε τα δεδομενα και να κοιταξουμε μπροστα για ενα καλυτερο αυριο .
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ