A A A

«Ποιοί είμαστε, ποιές είναι οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις μας σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα;» 

Ο μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός diaNEOsis, στοχεύει να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο προσφέροντας τεκμηριωμένα στοιχεία και ρεαλιστικές λύσεις για μεγάλα κρίσιμα θέματα. Πραγματοποιεί εδώ και λίγα χρόνια στοχευμένες μελέτες πάνω στις προοπτικές ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας ενώ μελετά το αξιακό περιεχόμενο των Ελλήνων πολιτών μέσα από έρευνες κοινής γνώμης. Ποια είναι τα κεντρικά διδάγματα αυτών των ερευνών και μελετών και ποια τα βασικά τους ευρήματα; Τι πρέπει να γίνει σήμερα ώστε η Ελλάδα να βγει τελεσίδικα από την κρίση στην οποία βρίσκεται;

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, MSc Δημόσιας Πολιτικής Harvard University, Υπ. Δρ Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπ. Χαιδελβέργης και Διευθυντής Ερευνών του οργανισμού diaNEOsis, θα είναι μαζί μας την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 6μμ, για να μας οδηγήσει να εντοπίσουμε, να χαρτογραφήσουμε και να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν εμάς και τον τόπο μας και να προτείνει εφικτές και βιώσιμες λύσεις γι αυτά.

 

Βιο: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι υποψήφιος διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Είναι απόφοιτος του Harvard University (Μαστερ στη Δημόσια Πολιτική), του ΜΙΤ (Μάστερ στην Τεχνολογική Πολιτική) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο πληροφορικής). Είναι διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης “διαΝΕΟσις”. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως διδάσκων και συντονιστής καινοτομίας στο ΑΙΤ, ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, ως σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ως ερευνητής στο Center for American Progress στην Ουάσινγκτον και στο Center for Energy and Environmental Policy Research στο ΜΙΤ. Τέλος, έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων πάνω σε θέματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας, τεχνολογικής πολιτικής και πολιτικής επιστήμης. 

 

Info: 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ώρα: 18.00-19.30 

Τιμή: προαιρετική συμβολή στον κουμπαρά κοινωνικών δράσεων της Πύρνας

Κοκκιναρά 43, Κηφισιά

Απαραίτητη κράτηση θέσης στο τηλ. 2106230913

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πύρνας, με συνεχείς ενημερώσεις, βρίσκεται και στην ιστοσελίδα www.pyrna.gr και στη σελίδα στο facebook. H μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ, ιδρύθηκε πριν 22 χρόνια και προσφέρει ευκαιρίες για διεύρυνση της γνώσης, προσωπική ανάπτυξη και δημιουργική ψυχαγωγία, σε ενήλικες και παιδιά. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στο κοινωνικό της έργο, με το επιτυχημένο πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr) και με πολλές άλλες δραστηριότητες που στηρίζουν κυρίως παιδιά, πρόσφυγες και ευπαθείς ομάδες.