A A A

Σε τμηματική καταβολή και πιο συγκεκριμένα σε τρεις δόσεις θα γίνονται οι πληρωμές για την κάθε τηλεοπτική άδεια, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (7/5) στη Βουλή.

Όπως προβλέπει η τροπολογία, η καταβολή της κάθε δόσης θα είναι ετήσια και θα φτάνει έως τα τρία έτη, δηλαδή σε τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με την ρύθμιση που εισήγαγε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ορίζεται ότι το τίμημα για κάθε δημοπρατούμενη άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις, αντί εφάπαξ και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή που ισχύει σήμερα.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, η 2η και 3η δόση καταβάλλονται εντός 12 και 24 μηνών αντίστοιχα από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας.

Επίσης ορίζεται η 1.1.2018 ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της υποχρέωσης των αδειοδοτούμενων παρόχων περιεχομένου να συντάσσουν τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης υπερβαίνει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Barcode σε εφημερίδες και περιοδικά

Στο παραπάνω νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε επίσης εισαγωγή και μιας άλλης ρύθμισης που προβλέπει την χρήση barcode υποχρεωτικά σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθείται ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα αλλοίωσης των πραγματικών αριθμών πώλησης φύλλων.

newsbomb.gr