A A A

Με τον πλέον δραματικό τρόπο πέφτει η 'αυλαία' των ερευνών για την υπόθεση εξαφάνισης του Βρετανού Στίβεν Κουκ, το 2005, στα Μάλια.

Όπως επιβεβαίωσε και επισήμως το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σκελετός που εντοπίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου σε πηγάδι στην περιοχή ταυτοποιήθηκε και ανήκει στον Στίβεν.

'Ανακοινώνεται ότι, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος οστών, που βρέθηκαν την 16 Φεβρουαρίου 2017 στα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης, ταυτίστηκε, βάσει των κοινά προσδιορισμένων γενετικών τόπων με προφίλ που απεστάλη μέσω Interpol και αφορούσε υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 01 Σεπτεμβρίου 2005 στην ίδια περιοχή', αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα, με ανάρτηση στο Facebook, η οικογένεια του 20χρονου είχε γράψει: 'Ο πολυαγαπημένος μας γιος, αδελφός, θείος και ανιψιός και φίλος έρχεται σπίτι για να είναι και πάλι μαζί μας'.

Όπως τονίζουν οι συγγενείς του νεαρού, πάντα ήλπιζαν ότι ο Στιβ θα επέστρεφε στο σπίτι του, 'δυστυχώς, όμως, θα γυρίσει στο σπίτι για να τον αποχαιρετήσουμε […] Έφερε γέλιο, αγάπη και ευτυχία κατά τη διάρκεια των 20 ετών που βρέθηκε στη γη' αναφέρει το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας.

Ο σκελετός εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον καθαρισμό του πηγαδιού, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί εξέτασαν σοβαρά το σενάριο να ανήκει ο σκελετός να ανήκει στον 20χρονο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε.

Ο Στίβεν Κουκ είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005, και από τότε η οικογένειά του τον αναζητούσε.

ethnos.gr