A A A

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ο 29χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι «ήμουν άρρωστος», «άκουγα φωνές που μου έλεγαν χούφτωσέ την», «θέλω την επιείκειά σας, ζητώ συγγνώμη» - Καταπέλτης η εισαγγελέας: Είναι ένοχος, δρούσε μεθοδευμένα.

Ομόφωνα ένοχος για έξι πράξεις απόπειρας βιασμού ισάριθμων γυναικών πριν από περίπου ένα χρόνο στο Μαρούσι, χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο 29χρονος άνδρας γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου». 

Συνολικά για τις έξι απόπειρες βιασμού και για την παράνομη οπλοκατοχή το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενου κάθειρξη 16 ετών και δυο μηνών χωρίς αναστολή. Επιπλέον για την παράνομη οπλοκατοχή του επέβαλλε και πρίστιμο 1000 ευρώ.

Ο συνήγορος του 29χρονου ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του κατηγορούμενου μέχρι την έφεση. Επίσης ζήτησε να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο ωστόσο τα αιτήματα απορρίφθηκαν.

Νωρίτερα στο «δια ταύτα» της απολογίας του ο 29χρονος υποστήριξε ότι «άκουγα φωνές που μου έλεγαν, χούφτωσέ την, θωπευσέ την. Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, τη Ρουμάνα πρώην φίλη μου που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω....».

 

Ο 29χρονος άνδρας γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου», ο οποίος κατηγορείται για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών κατά συρροή πριν από περίπου ένα χρόνο στο Μαρούσι καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου αρνήθηκε ότι σκοπός του ήταν να βιάσει τα θύματά του λέγοντας μάλιστα  ότι ο ίδιος σέβεται τις γυναίκες. Παρούσες στο ακροατήριο ήταν, δε, και κάποιες από τις γυναίκες θύματά του που αντέδρασαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορουμένου από το συνήγορό του. Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας αγορεύοντας λίγο αργότερα στο δικαστήριο ζήτησε την ενοχή του 29χρονου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι δρούσε «οργανικά και μεθοδεύμενα» και αναφέροντας ότι «δεν είναι ψυχωσικός» επικαλούμενη σχετική πραγματογνωμοσύνη. 

Εδικότερα, ξεκινώντας την απολογία του στο δικαστήριο ο 29χρονος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως πίσω από τις πράξεις του, βρίσκεται η τραυματική ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, την Τζωρτζέτα. Όπως υποστήριξε σε δικαστές και ενόρκους, ο ίδιος αγάπησε βαθιά αυτή τη γυναίκα, τη βοήθησε οικονομικά και συναισθηματικά, πλην όμως εκείνη τον απέρριψε και τον πλήγωσε και αυτό ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα να ακούει φωνές, να έχει παραισθήσεις και στα πρόσωπα άλλων γυναικών να βλέπει εκείνη, την οποία όπως είπε, ήθελε να εκδικηθεί, ταπεινώνοντας της. 

Είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 29χρονος: «Της έδινα λεφτά, της είχα πει να μάθει ελληνικά, την στήριζα. Η ίδια μου είχε πει να είμαστε μαζί και να κάνουμε ένα παιδί. Μου έλεγε να κάνω υπομονή, ότι θα παντρευτούμε. Κάποια στιγμη ταξιδέψαμε και μαζί στη Ρουμανία, εκεί σε ένα πανηγύρι την είδα να φιλιέται με τον πρώην άντρα της. Την ρώτησα γιατί μου το έκανε αυτό και μου είπε γιατί παρασύρθηκε... Μετά πήγε στην Θεσσαλονίκη και από εκεί μου έστειλε μήνυμα που έλεγε ότι ήθελε να χωρίσουμε γιατί είχε βρει άλλον. Άρχισα να πηγαίνω σε διάφορα στούντιο όχι για να κάνω σεξ αλλά για να συγκεντρώσω πληροφορίες για το πού βρίσκονταν, γιατί είχα χάσει τα ίχνη της. Την βρήκα να είναι στο εξωτερικό, κάποια στιγμή γύρισε πίσω και της βρήκα σπίτι... Με ανάγκαζε να πηγαίνω στις βραδινές βάρδιες της στο στούντιο που δούλευε και να βλέπω τι έκανε με τους πελάτες. Τα έβλεπα όλα μέσα από ένα τζαμάκι. Δεν άντεχα. Της έλεγα γιατί μου το κάνεις αυτό; Μου έλεγε αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς. Πάντα όταν της πήγαινα κόντρα μου έλεγε να χωρίσουμε. Την έχασα ξανά την 1η Μαρτίου του 2016. Μετά χωρίσαμε οριστικά... Προσπάθησα να της μιλήσω αλλά με απεφεύγε».

 

«Άκουγα φωνές» 

Ο κατηγορούμενος ανεφερε πως μετα τον χωρισμό του με την Ρουμάνα φίλη του, δεν ήταν καλά ψυχολογικά και πως άρχισε να ακούει παροδικά φωνές οι οποίες - όπως είπε - του έλεγαν: «Ταπεινωσέ την, χούφτωσε τήν». «Έπινα αλκοολ για να μην ακούω αυτές τις φωνές, ήμουν σε κατάθλιψη, είχα δυο εβδομάδες να κάνω μπάνιο, οι συνάδελφοί μου, μου έλεγαν ότι μιλάω μόνος μου» ανέφερε ο 29χρονος. 

Πρόεδρος: Στην πρώτη σας επίθεση ακούσατε φωνές; Ήταν 6:30 το πρωί....;

Κατηγορούμενος: Ναι, άκουγα φωνές, οι οποίες δυνάμωναν όταν έφτανα σπίτι. Μου έλεγαν να τη μειώσω. Δεν ήθελα να μειώσω το γυναικείο φύλο, αλλά την Τζωρτζέτα. Σε όποια κοπέλα έβλεπα μπροστά μου, σε αυτήν έβλεπα την Τζωρτζέτα. Την χούφτωνα και εφευγά. Αν δεν ήταν η Ρουμάνα δεν θα τα έκανα αυτά.

Πρόεδρος: Η επιλογή των γυναικών πώς γινόνταν; 

Κατηγορούμενος: Τυχαία...

Πρόεδρος: Οι ώρες που πηγαίνατε στα σημεία που έγιναν οι πράξεις, ήταν ώρες χωρίς κόσμο και κίνηση. Εκτός όμως του ότι θωπεύατε τις γυναίκες τους ασκούσατε και βία...Τις ρίχνατε κάτω, τους κλείνατε το στόμα....

Κατηγορούμενος: Πάνω στην αντιστασή του κάποιος μπορεί να πέσει κάτω. Ποτέ δεν χτύπησα καμία. ...Από την τρομάρα τους έπεφταν μόνες τους, σε καμία δεν κατέβασα παντελόνι, λέει ψέματα αυτή που το είπε αυτό...

Πρόεδρος: Εφόσον στα πρόσωπα των γυναικών αυτών βλέπατε την Ρουμάνα πρώην σύντροφό σας γιατί δεν λέγατε κάτι να εκφράσετε το θυμό σας αλλά μένατε σιωπηλός; 

Κατηγορούμενος: Έτσι λειτουργησα δεν μπορούσα να αντισταθώ στην παρόρμηση μου....

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο επιτεθήκατε σε κάποιες από πίσω; Για να τις αιφνιδιάσετε; 

Κατηγορούμενος: Σας είπα εκείνη την στιγμή έβλεπα την Τζωρτζέτα. Αν ήθελα να βιάσω θα είχα μαζί μου κάποιο σπρέυ,κάποια σιδηρογροθιά. 

Πρόεδρος: Μεθούσατε με το αλκοολ; 

Κατηγορούμενος: Όχι ζαλιζόμουν ελαφρώς. Έβγαινα έξω για να καταπραΰνω τις φωνές, είχα και παραισθήσεις. ...Έβλεπα σε αυτές την Τζωρτζέτα...

Πρόεδρος: Αφού τις βλέπατε από πίσω; 

Κατηγορούμενος: Ή από μπροστά ή από πίσω τις έβλεπα, εγώ έβλεπα την Τζωρτζέτα.....Τις τραβούσα κοντά μου για τις θωπεύσω μόνο.

Πρόεδρος: Σε μια περίπτωση είχατε και κολλητική ταινία όμως; 

Κατηγορούμενος: Την είχα ξεχάσει πάνω μου, την κουβαλούσα από το περίπτερο. Πολλές φορές έπαιρνα πράγματα μαζί μου από το περίπτερο θα μπορούσε να είναι ένας μαρκαδόρος. 

«Ήμουν άρρωστος, θέλω την επιεικειά σας, σέβομαι τις γυναίκες»

Συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Ήμουν άρρωστος, παίρνω φάρμακα. Τώρα κατάφερα να ξεπεράσω αυτή τη γυναίκα που μου κατέστρεψε τη ζωή, Δεν τη θέλω πια, ούτε την μισώ ούτε την αγαπώ. Θέλω την επικεία σας για να ενταχθώ ξανα στην κοινωνία».

 

Στη συνέχεια ο 29χρονος απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας για πιο λόγο αφού ήθελε να ταπεινώσει μόνο, δεν προέβη σε άλλες πράξεις, όπως για παράδειγμα το φτύσιμο, που όπως ο ίδιος είπε επισης ακούγε να του λένε οι φωνές. «Αυτό έβλεπα αυτό έκανα» ήταν η απάντησή του. 

Εισαγγελέας: Δεν μου δίνετε όμως μια λογική εξήγηση στο γεγονός ότι ενώ βλέπατε τα θύματά σας από πίσω ξέρατε ότι ήταν Τζωρζτέτα....

Κατηγορούμενος: Έβλεπα το ύψος τους και ότι ήταν αδύνατες...

Εισαγγελέας: Δηλαδή, τι θα έκανε ένας βιαστής που δεν κάνατε εσείς; 

Κατηγορούμενος: Δεν χτύπησα, δεν βίασα, δεν έβαλα κουκούλα...

Εισαγγελέας: Στην απολογία σας είπατε ότι μετανιώνατε μετά από κάθε επίθεση. Γιατί τότε ξανακάνατε την ίδια πράξη μετά; 

Κατηγορούμενος: 'Άκουγα φωνές ήμουν άρρωστος.

Πρόεδρος: Μετά τις πράξεις σας τι νιώθατε;

Κατηγορούμενος: Ικανοποίηση γιατί ταπείνωνα όπως με ταπείνωναν. 

Μέλος δικαστηρίου: Γιατί ζητάτε τώρα συγγνώμη; 

Κατηγορούμενος: Γιατί κατάλαβα ότι αυτό που έκανα ήταν κάτι κακό. Εγώ σέβομαι τις γυναίκες, έχω μεγαλώσει αλλιώς, ήθελα να είναι χαρούμενες μαζί μου....

Εισαγγελέας: Να κυρηχθεί ένοχος

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγορευσή της ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο και συγκεκριμένα για τις πράξεις της απόπεριας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης κατοχής όπλου. 

Τόνισε, μεταξύ άλλων, στην αγορευσή της η εισαγγελέας: «Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα θα έκανε άλλες πράξεις. Ο κατηγορούμενος δρούσε μεθοδευμένα και οργανωμένα. Άκουγε φωνές που του έλεγαν χουφτωσέ την, φτύσε την. Όμως ο κατηγορύμενος δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη αλλά θωπεύε τα θυματά του. Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωσικός από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε στην ανάκριση. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ήταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί. Προσπάθησε μάλιστα στην τελευταία του επίθεση να βελτιώσει τη δράση του, είχε μαζί του μονωτική ταινία».

 

Λαμβάνοντας το λόγο ξανά λίγο πριν το δικαστήριο διακόψει για να εκδώσει την απόφασή του ο κατηγορούμενος είπε: «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες των γυναικών και από τη δίκη μου οικογένεια».

protothema.gr