A A A

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις- κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 28-6-2019, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, την οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, έξι ημεδαποί, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται έξι επιπλέον μέλη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από πενταμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη σε καθημερινή βάση, διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, που είχαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου, απογευματινές κυρίως ώρες, περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και εντόπιζαν- στοχοποιούσαν οικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τέσσερα (4) "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα και επέλεγαν απομονωμένες οικίες, σε δρόμους με μειωμένη κίνηση και χαμηλό φωτισμό.

Στη συνέχεια, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή εξωτερικές θύρες, εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face ή σκούφους, ενώ ερευνούσαν τους χώρους φορώντας γάντια.

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων
  • το χρηματικό ποσό των -12.145- ευρώ
  • αεροβόλο όπλο
  • -300- φυσίγγια
  • -19- κινητά τηλέφωνα, -2- tablet και -3- laptop
  • πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων
  • διαρρηκτικά εργαλεία
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών, μία (1) ληστεία και τρείς (3) περιπτώσεις πλαστογραφίας, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις -328-000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.