A A A

Στην Ελλάδα της κρίσης και της μαζικής φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς πρωτοπορούν για ακόμη μια φορά επενδύοντας στην επιστημονική έρευνα!

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Εικονικής Επιχείρησης" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece), οι μαθητές του 3ου Γελ Κηφισιάς δημιούργησαν, το Δεκέμβριο του 2015,  μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αγορά της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα.

Μέχρι τώρα κάθε ερευνητής έπρεπε να αναζητά εργασία στις διάφορες προκηρύξεις των ερευνητικών φορέων (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.α.), με αποτέλεσμα συχνά να χάνει τις σχετικές προθεσμίες ή ακόμα και να αγνοεί τελείως ευκαιρίες απασχόλησης στο αντικείμενο της έρευνάς του.

Το STIIR.NET (Start To Invest In Research) λειτουργεί ως ένας ηλεκτρονικός χώρος, όπου οι ερευνητές μπορούν να αναρτήσουν το προφίλ τους με αναλυτική περιγραφή των προσόντων τους και των έργων που έχουν αναλάβει. Διευκολύνονται έτσι, τα πανεπιστήμια και οι οργανισμοί κατά την αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού.

Η εικονική επιχείρηση που δημιούργησαν, λειτουργεί σαν εργαλείο για την έγκαιρη προώθηση όλων των ερευνών, που βρίσκονται καθημερινά σε εξέλιξη και την ανάδειξη των λαμπρών ερευνητών που εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

"Φέρνουμε σε επαφή ερευνητικά κέντρα ή μεμονωμένους ερευνητές με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την έρευνά τους. Φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε τις εργασίες που γίνονται ανά επιστημονικό κλάδο ή φορέα και να αποτελέσουμε το «κανάλι» διασύνδεσης της ελληνικής επιστημονικής έρευνας με την αντίστοιχη του εξωτερικού" αναφέρουν οι δημιουργοί του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Η αποστολή μας είναι να "δημιουργήσουμε καταλληλότερες συνθήκες για έρευνα στην Ελλάδα και να κρατήσουμε τα κορυφαία «μυαλά» στη χώρα μας" τονίζει η ομάδα και καταλήγει "χρησιμοποιούμε το STIIR.NET ως το δίαυλο επικοινωνίας μιας δεμένης κοινότητας ερευνητών".

Ήδη σε ένα μόλις μήνα δεκαέξι ερευνητές γράφτηκαν ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι μαθητές του 3ου  Γενικού Λυκείου Κηφισιάς κάνουν την διαφορά δημιουργώντας τον μοναδικό ιστότοπο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην προώθηση των ερευνητών και στην ανάδειξη των ερευνητικών εργασιών. Μελλοντικός τους στόχος είναι να συμβάλλουν και στη χρηματοδότηση αυτών των ερευνών.

«Invest» για την χρηματοδότηση της έρευνας

Με την υπηρεσία «Invest» που θα λειτουργήσει το 2017, το STIIR.net φιλοδοξεί να αποτελέσει τη διασύνδεση της έρευνας με την ελεύθερη αγορά.

Χάρη στην πολιτική απορρήτου που τηρεί το Stiir, θα δίνεται η δυνατότητα στους ερευνητές-μέλη της πλατφόρμας δημοσιοποιώντας μόνο τους βασικούς άξονες της έρευνάς τους να βρούν πιθανούς επενδυτές με σκοπό την ολοκλήρωσή της.

Παράλληλα, μέσω του «Invest» οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες θα μπορούν να γνωρίσουν όλη την εγχώρια έρευνα και να χρηματοδοτήσουν ερευνητικά προγράμματα που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους ή ακόμα και να δημιουργήσουν νέες.

Προσφέροντας λοιπόν πολύτιμη γνώση και στις δυο πλευρές αφενός οι ερευνητές μπορούν να εστιάσουν σε τομείς που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον και αφετέρου οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε κάθε καινοτόμο ιδέα που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και να μπορέσουν να την αναπτύξουν περαιτέρω.Η ομάδα του STIIR.NET 

Πρόεδρος: Έφη Μπάστα

Εμπορικό Τμήμα

Διευθύντρια Τμήματος: Σοφία Πολίτη

Υπεύθυνη Marketing: Λήδα Αυγερινού

Υπεύθυνη Μεγάλων Πελατών: Ελένη Παναγιωτάκη

Υπεύθυνη Πωλήσεων: Κωνσταντίνα Μπαλοδήμα

Οικονομικό Τμήμα

Διευθύντρια Τμήματος: Αθηνά Φιλιπποπούλου

Υπεύθυνος Οικονομικού Σχεδιασμού: Δημήτρης Πολίτης

Υπεύθυνος Λογιστηρίου-Ταμείου: Αλέξανδρος Κιοσσές

Υπεύθυνη Μετόχων: Αλεξάνδρα Φραγκιαδάκη

Τμήμα Πληροφορικής

Διευθυντής Τμήματος: Μάνος Γρηγοράκης

Υπεύθυνος Υποστήριξης Συστήματος: Τάσος Λαμπρόπουλος

Υπεύθυνη Σχεδιασμού Συστήματος: Νεφέλη Πετράκη

Υπεύθυνη Ελέγχου: Έλενα Μπαμπανικολού

Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης

Διευθύντρια Τμήματος: Σμαράγδα Γιαννακοπούλου

Υπεύθυνη Έρευνας: Θεοφανία Αρμένη

Υπεύθυνη Ανάπτυξης: Μαριαννέτα Δασκαλοπούλου

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Διευθύντρια Τμήματος: Έλενα Χριστοδούλου

Υπεύθυνη Εκδηλώσεων Εσωτερικού: Ασπασία Ζήνα

Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού: Κάτια Παπαγεωργίου

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δήμητρα Σουλτάτη

3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς

Πελοποννήσου 3, Κηφισιά 14564

www.stiir.net 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook:STIIR.net

Μαθητική Εμπορική Έκθεση στο The Mall Athens- Παρασκευή 1η Απριλίου

Το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς συμμετέχει φέτος για τέταρτη φορά στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση του ΣΕΝ/JA Greece, μαζί με άλλους μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα που έγιναν «επιχειρηματίες», μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος  «Εικονική Επιχείρηση».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο The Mall Athens, στο Μαρούσι την Παρασκευή 1η Απριλίου, και στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Απριλίου, από τις 9 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

Στο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» συμμετέχουν φέτος 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ στις δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις θα λάβουν μέρος 70 ομάδες από  Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Οι Εικονικές Επιχειρήσεις των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA GREECE και αφού ολοκληρωθούν και οι δύο εκθέσεις, θα αναδειχθεί το «Καλύτερο Μαθητικό Περίπτερο 2016». Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η εκτιμώμενη απήχηση που μπορούν να έχουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους στην κοινωνία.

Όπως κάθε χρόνο τα παιδιά θα διαθέσουν τα έσοδα των εικονικών τους επιχειρήσεων σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς, με ιδιαίτερη ευαισθησία φέτος στην ενίσχυση των οργανώσεων που βοηθούν τους πρόσφυγες.

«Η κοινωνική υπευθυνότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου «επιχειρείν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA GREECE, κ. Αργύρης Τζικόπουλος. «Τα παιδιά, που αποτελούν τη νέα γενιά των μελλοντικών επιχειρηματιών, αντιλαμβάνονται πλήρως το ρόλο που διαδραματίζουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και για την πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική τους προσπάθεια, αλλά και για την προσφορά τους σε όσους έχουν μεγάλη ανάγκη».

Τον Ιούνιο, στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, θα αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016», η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 25-28 Ιούλιου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Διαρκές όραμα του ΣΕΝ/JA Greece είναι να βοηθήσουμε τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης που προσφέρουμε.

 

Ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε το 1919 και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στον κόσμο με συμμετοχή πάνω από 10 εκατομμυρίων μαθητών σε 122 χώρες σε ετήσια βάση. Ο οργανισμός Junior Achievement - Young Enterprise Europe (JA-YE www.ja-ye.org) αποτελεί το μεγαλύτερο από τα 6 περιφερειακά κέντρα του οργανισμού Junior Achievement Worldwide, δραστηριοποιείται σε 38 χώρες με συμμετοχή 3,5 εκατομμύριων μαθητών κάθε χρόνο.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική κιόλας ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

 

Τα προγράμματα του οργανισμού Junior Achievement έχoυν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».

Σκοπός του ΣΕΝ/JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών, με δημιουργικό και βιωματικό για τους μαθητές τρόπο.

 

Εφαρμόζει σύγχρονα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τη βοήθεια στελεχών των εταιρειών-μελών του, που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους για την υλοποίησή τους. Μέσα από τις δράσεις του το ΣΕΝ/JA Greece φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δυνατότητα των νέων να αναπτύξουν στην πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

 

To ΣΕΝ/JA Greece υποστηρίζεται από δεκάδες εταιρείες μέλη, ιδρύματα και φυσικά πρόσωπα.

 

Τιμές Καυσίμων Κηφισιά    Τιμές Καυσίμων Νέα Ερυθραία