A A A

Με την παρακάτω επιστολή η κ. Χριστίνα Κοντάκου κάνει γνωστούς τους λόγους της αποχώρησής της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Κηφισιάς. Η κ. Κοντάκου δήλωσε παραίτηση στις 7/10/2016, η οποία έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Θωμάκο.

Ο κ. Θωμάκος ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι την θέση θα αναλάβει ο καθηγητής Γερμανικής Φιλολογίας, κ. Παναγιώτης Αντωνιάδης.

Κηφισιά, 1-11-2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς

Έχω την τιμή να σας γνωρίσω ότι μετά από δυόμιση περίπου χρόνια συνεργασίας μας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσω από τη θέση της Γενικής Γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς κατόπιν της αποδοχής της παραίτησής μου από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Θωμάκο.

Θέλω να πιστεύω ότι στο διάστημα αυτό προσπάθησα να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τους εργαζόμενους του Δήμου μας και το όφελος των Δημοτών μας, με σκοπό να επιτευχθεί ο τελικός στόχος της Διοίκησης.

Δυστυχώς το όραμα και οι στόχοι μου για το Δήμο μας όταν ξεκίνησα τον Σεπτέμβριο του 2014, φάνηκε από νωρίς ότι δεν ήταν δυνατό να ευοδωθούν εξαιτίας του ήδη υπάρχοντος διαμορφωμένου περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα και οι εκ του Νόμου αρμοδιότητές του δεν εκχωρήθηκαν ποτέ παρά τις επίμονες προσπάθειές μου, λόγω συγκεντρωτισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας, εμμένοντας σε παλαιές αντιλήψεις σε σχέση με το ρόλο του Γενικού Γραμματέα, να μην τολμήσει καμία αλλαγή στην κατεστημένη αντίληψη του Δήμου Κηφισιάς. Σημαντικά θέματα όπως; ο εκσυγχρονισμός των διοικητικών διαδικασιών, η σύγχρονη αντίληψη διοίκησης, η αποτελεσματική οργάνωση, η εξωστρέφεια, δεν είναι στις προτεραιότητες της Διοίκησης.

Συνεπώς, γνωρίζοντας ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι πολύ σημαντική σε κάθε Δήμο αλλά και ότι ο Γενικός Γραμματέας πρέπει να εφαρμόζει τις πολιτικές της Διοίκησης, όπως αυτές ιεραρχούνται, θεωρώ ότι δεν είναι σκόπιμο να υπηρετώ μια θέση στην οποία θα αποδειχθώ στην καλύτερη περίπτωση «μέτρια», σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντάς μου το δύσκολο αυτό έργο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό ο διάστημα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μαζί, με ενθάρρυναν στο έργο μου. Η συνεργασία μας υπήρξε υποδειγματική και οι σχέσεις μας άψογες τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Εύχομαι σε όλους να έχετε πάνω από όλα υγεία και να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας με αγάπη στον όμορφο αυτό Δήμο και στους κατοίκους του.

Με εκτίμηση,

Χριστίνα Α. Κοντάκου