A A A

Έφυγε το μεσημέρι της Κυριακής, 18/12/2016, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, ο αγαπητός Κηφισιώτης Γιάννης Καρατσιομπάνης, γνωστός στην Κηφισιά από την διδασκαλία του σε σχολεία του Δήμου και την ενεργό ενασχόληση του με τα κοινά.

Σύντομο βιογραφικό

Παιδί Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, γεννήθηκε στη Μουσθένη Καβάλας και μεγάλωσε στο Μόναχο, όπου σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, Γλωσσολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μονάχου.

Παντρεύτηκε την Αγγελική Αγγέλη, καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας και απέκτησαν δύο κόρες. Υπηρέτησε την εκπαίδευση με ζήλο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Στην Κηφισιά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός αφού εκπαίδευσε γενιές μαθητών στο 2ο και 3ο  Γυμνασίο και στο 3ο Λυκείο Κηφισιάς. Από το 2000 πρόσφερε τις γνώσεις του και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου δίδασκε στους φοιτητές Γερμανική Γλώσσα και Οικονομική Ορολογία.

Πλούσια και η συγγραφική συνδρομή σε θέματα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, καθώς και θέματα της καθημερινότητας του Δήμου μας στον Τοπικό Τύπο.

Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του ROSENHEIM (ΟΔΓ), της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης και της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Στον Δήμο Κηφισιάς διετέλεσε ταμίας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και αναπληρωματικό μέλος του ΝΠΔΔ Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου

Ο πάντα χαμογελαστός, 

  • Συναγωνιστής, 
  • Οικογενειάρχης, 
  • Επιστήμονας, 
  • Καθηγητής,
  • Δημοκράτης,
  • Ανθρωπιστής, 
  • Λάτρης της Κηφισιάς και της Παιδείας, 

Γιάννης Καρατσιομπάνης

σε τόσο μικρό διάστημα μας άφησε τόσα πολλά για να τον θυμόμαστε πάντα…

Καλό κατευόδιο φίλε

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συνδυασμού "Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών'

Από την Κυριακή το μεσημέρι, το πιο λαμπερό χαμόγελο του Συνδυασμού μας, έσβησε από την ζωή, για να ανατείλει όμως για πάντα στην συλλογική μνήμη της «Δύναμης Ελπίδας».

Ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστή η πραγματική συμβολή του Γιάννη Καρατσιομπάνη στην συγκρότηση και ενδυνάμωση του Συνδυασμού μας, ιδίως με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής Δημοτικής Παράταξης. Κατά τις συζητήσεις συνεργασιών που προηγήθηκαν των Δημοτικών Εκλογών του 2014, ο Γιάννης επηρέασε σημαντικά ώστε να επιτευχθούν αναγκαίες για τον Δήμο μας συγκλίσεις και συνεργασίες. Λαχταρούσε την αλλαγή και ανανέωση με ήθος στην Διοίκηση του Δήμου μας και είχε διαγνώσει την ορθή στρατηγική.

Στη συνέχεια και ως στέλεχος της νέας Διοίκησης του Δήμου, υπήρξε διαρκώς ένα ανήσυχο πνεύμα, αεικίνητος παρατηρητής κάθε «κακώς κείμενων» στην πόλη υποβάλλοντας συνεχώς προτάσεις για βελτιώσεις στην Διοίκηση και τον Συνδυασμό μας. Πάντοτε στις τακτικές συνελεύσεις του Συνδυασμού είχε λόγο αναλυτικό και με προτάσεις.

Αγωνιζόταν για την αναβάθμιση στην καθημερινότητα και στην αισθητική της πόλης, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και στο περιβάλλον. Χαιρόταν σαν μικρό παιδί με κάθε επιτυχία στους παραπάνω τομείς.

Αξέχαστος Συναγωνιστής, σπουδαίος Δάσκαλος, ασυμβίβαστος αρθογράφος και ρεπόρτερ. Όλοι οι συνάδερφοι στην «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΕΚΑΛΗΣ» εκφράζουμε την οδύνη μας και την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του.