A A A

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών μέσω του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού και προσκαλεί τους μαθητές να ανακυκλώσουν. Στόχος της συμμετοχής του Δήμου μας είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνείδησης των νέων.

Έως τις 20 Δεκεμβρίου, με την ανακύκλωση πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Μεγάλο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό, με σημαντικά έπαθλα, για όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες συσκευασίες:

  • 1ο έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι, στο χωριό του Άι-Βασίλη & Tablet                                                                                   
  • 2ο έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στη Ρόδο & Smartwatch
  • 3ο έπαθλο: Ποδήλατο & Action Camera

Στο Διαγωνισμό, μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.                                                                                       

Τα 3 σχολικά τμήματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, θα κερδίσουν τα συναρπαστικά δώρα από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών.

Στην περίπτωση που το 1ο ή 2ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό Σχολείο, τα δώρα-έπαθλα θα διαφοροποιηθούν.

Το Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, στο οποίο οι μαθητές μπορούν να ανακυκλώνουν για να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης βρίσκεται στην Πλατεία Ελαιών στη Νέα Κηφισιά.