Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Κηνύγι Κρυμμένου Θησαυρού στην Κηφισιά!
Ο Θησαυρος βρέθηκε από την ομάδα you know who!
Η επίλυση των γρίφων του φετινού παιχνιδιού:
Γρίφος 1: Οι αρχηγοί των ομάδων έπρεπε να πάνε στο δρόμο που φέρει το όνομα του ανθρώπου που έφερε τον ηλεκτροφωτισμό στην Κηφισιά (Κασσαβέτης) και να ψάξουν να βρουν μια μάγισσα που καθόταν στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο "Βάρσος". Η μάγισσα τους έδινε ένα κομμάτι από παζλ με το γράμμα Q.
Γρίφος 2: Οι ομάδες έπρεπε επιλύοντας το γρίφο με τα γράμματα και τις βοηθητικές λέξεις να πάνε στην έπαυλη "Ατλαντίς", στη γωνία Πεσμαζόγλου & Εμμ. Μπενάκη.
Γρίφος 3: Οι ομάδες διαβάζοντας κάποιους στίχους από ένα ποίημα και βλέποντας κάτω απ' αυτούς τα φύλλα μέντας έπρεπε να βρουν ότι οι στίχοι ανήκουν στον Άγγελο Σικελιανό και στην κατοικία που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του (στο οίκημα όπου στεγάζεται ακόμα και σήμερα το γνωστό καφέ ¨Μέντα" στην οδό Αγ. Θεοδώρων 5.
Γρίφος 4: Οι ομάδες έπρεπε από τα στοιχεία που δίνονταν και από την εικόνα να καταλάβουν ότι πρόκειται για τον ήρωα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου Γεώργιο Διλβόη και να πάνε στην ομώνυμη πλατεία στη Νέα Ερυθραία όπου υπάρχει η προτομή του.
Γρίφος 5: Η ακαταλαβίστικη διήγηση οδηγούσε στην ιστορική οικία της Πηνελόπης Δέλτα, στην οδό Εμμ. Μπενάκη 38
Γρίφος 6: Οι ομάδες έπρεπε να φτιάξουν ένα παζλ κόβοντας τη σελίδα του βιβλίου το οποίο αφού συνέθεταν τους έδειχνε το χάρτη της Αλάσκας και έπρεπε να πάνε στο Κεφαλάρι, στο κουφάρι του πάλαι-ποτέ διάσημου ιστορικού καφέ-ζαχαροπλαστείου "Αλάσκα" όπου εσχάτως γίνεται προσπάθεια να ξανανοίξει.
Γρίφος 7: Ο γρίφος έδειχνε τα υλικά μιας συνταγής και οι ομάδες έπρεπε να καταλάβουν ότι πρόκειται για τα υλικά της φανουρόπιτας και έπρεπε να πάνε στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στη Νέα Ερυθραία.
Γρίφος 8: Αποκωδικοποιώντας το γρίφο και αντιστοιχίζοντας γράμματα σε σχήματα προέκυπτε η λέξη "ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ" και οι ομάδες έπρεπε να κινηθούν προς τον ατμοκίνητο οδοστρωτήρα του 1930 που εκτίθεται εδώ και δεκαετίες στη δυτική πλευρά του Δημαρχείου Κηφισιάς.
Γρίφος 9: Οι ομάδες έπρεπε να καταλάβουν ότι η γραφομηχανή φαινόταν ότι είχε διάταξη πληκτρολογίου A-Ω και όχι QWERTY όπως έχουν όλες αλλά όμως τύπωνε QWERTY. Η αποκωδικοποίηση της κρυπτογράφησης αυτής έβγαζε τη φράση "ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΓΕΦΥΡΑΚΙ" και η λύση ήταν στο γεφυράκι εντός του άλσους Κεφαλαρίου.
Γρίφος 10: Οι ομάδες έπρεπε να θυμηθούν ότι το εικονιζόμενο θέμα στο γραμματόσημο παρέπεμπε σε ένα γλυπτό με μορφή αγάλματος του Predator που βρίσκετια στον αύλειο χώρο των ΕΛ.ΤΑ Κηφισιάς στο εμπορικό κέντρο.
Γρέφος 11. Η μαθηματική πράξη που πολλές ομάδες μπέρδεψε είχε σωστή απάντηση το 40. Γινόταν check και έπαιρναν φάκελο που τους έστελνε εμμέσως στην παλιά θέση της εκκλησίας των Αγίων Σαράντα, επί της οδού Κηφισίας.
Γρίφος 12: Οι ομάδες έπρεπε να πάνε στον οδό Αγίας Κυριακής στην Κάτω Κηφισιά και να βρουν εκεί το εικονιζόμενο σκεπαστό πηγάδι. Οι παρατηρητικοί μπορούσαν να διακρίνουν ότι στη φωτογραφία υπήρχαν οι συντεταγμένες του σημείου, τυπωμένες στην πόρτα του πηγαδιού.
Γρίφος 13: Η επίλυση του ρέμπους οδηγούσε τις ομάδες στον Πύργο της Μπάμπενας (Βίλα Κουτούπη) στην οδό Κίμωνος
Γρίφος 14: Η παρατήρηση της φωτογραφίας στη λεπτομέρεια με το χελιδόνι οδηγούσε τις ομάδες στο εκκλησάκι της Παναγίας Χελιδονούς στις Αδάμες.
Γρίφος 15: Οι ομάδες έπρεπε να έχουν στο κινητό τους μια εφαρμογή που να μπορεί να διαβάζει QR Code. Το συγκεκριμένο στο βιβλίο έβγαζε σαν αποτέλεσμα "Ξενοδοχείον Σέσιλ" και οδηγούσε τις ομάδες στο ιστορικό Σέσιλ στην Οδό Ξενίας 5 στο Κεφαλάρι.
Γρίφος 16: Οι στίχοι και η φωτογραφία οδηγούσαν τις ομάδες στο στενό γεφυράκι της Πύρνας στην οδό Σωκράτους.
Γρίφος 17: Η εικονογράφηση των αρχαίων παραστάσεων οδηγούσε τις ομάδες στην Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς στην οδό Γεωργαντά.
Γρίφος 18: Η φωτογραφία οδηγούσε τις ομάδες στην ιστορική έπαυλη "Χρυσάνθεμο" στην οδό Τατοίου.
Γρίφος 19: Ο γρίφος με τα χαρούμενα παιδάκια σε αναπηρικά καροτσάκια οδηγούσε τις ομάδες στην παιδική χαρά για ΑΜΕΑ που βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Γρίφος 20. Ο γρίφος οδηγούσε τις ομάδες στη θέση που σταθμεύουν οι αμαξάδες τις άμαξες τους στη γωνία Λεβίδου & Κολοκοτρώνη.
Μετά και το γρίφο 20 οι ομάδες έπρεπε να συνθέσουν (με τα γράμματα που είχαν μαζέψει από όλα τα σημεία που πέρασαν) τη λατινική φράση "Quis Aspiciens Invenit" που σημαίνει "Όποιος Ψάχνει Βρίσκει".
Με τη φράση αυτή "ξεκλείδωναν" το γρίφο του Θησαυρού ο οποίος ήταν ένας χάρτης με κάποιες οδηγίες όπου μετά από λίγη σκέψη καταλάβαιναν ότι τους οδηγεί ξανά μέσα στο Αλσος Κηφισιάς. Εκεί έπρεπε να εντοπίσουν την κυκλική μαρμάρινη πλατειούλα με τις μαύρες-άσπρες ακτίνες και να ευθυγραμμιστούν με μία απ αυτές και με δύο φοίνικες όπου ανάμεσα τους βρισκόταν ένας θάμνος με κόκκινο σημείο "x" του Θησαυρού...
Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους όσους συμμετείχαν!