A A A

Παρά την καλή εμφάνιση, η Κηφισιά δεν πήρε ούτε τον βαθμό απέναντι στον Εργοτέλη καθώς ένα πέναλτι που σηκώνει πολύ κουβέντα στο 93ο λεπτό του αγώνα έδωσε τη νίκη στους Κρητικούς με 2-1 στο πλαίσιο της 13ης αγ. της Γ΄Εθνικής.

Παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν νωρίς στο 14΄με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κοιλιάρα στη συνέχεια η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη από τον Εργοτέλη και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 17΄και στο 31΄με σουτ του Κυριαζή και στο 44΄με φάουλ του Τεγούση που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στεφανάκου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Κηφισιάς μπήκε ακόμη πιο δυνατά στο παιχνίδι και αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 51΄με τον Χαϊκάλη , πέτυχε το 1-1 στο 59΄με κεφαλιά του νεοεισελθόντα Φαρινόλα.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ροντέο με τον Εργοτέλη να έχει δοκάρι στο 82΄σε σουτ του Λεάλ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς πήγαινε να λήξει 1-1, στο 93′ ο διαιτητής Τσαγκαράκης, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση μεταξύ του Χαλκιά και του Καϊμακαμούδη που ουσιαστικά έκρινε και την αναμέτρηση.

Ο Λεάλ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το τελικό 2-1 για τον Εργοτέλη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Στεφανάκος, Καρράς (76′ Καϊμακαμούδης), Τζανής, Κολόκας, Δημήτρης, Ρουσάκης, Γκοτσούλιας (69′ Βογιατζής), Λεάλ, Καλέ (69′ Πόι), Κοιλιάρας, Κατσικοκέρης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Γουμάγιας, Χαλκιάς, Έσλερ, Καρακώστας, Μουσταφίδης, Τεγούσης, Σάμιος (54′ Φαρινόλα), Παναγιωτόπουλος, Ρέντζής, Χαϊκάλης (75′ Καρβουνίδης), Κυριαζής (84′ Σπηλιωτάκης).

Η ανακοίνωση του Εργοτέλη

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την Κηφισιά, εξέδωσε η διοίκηση του Εργοτέλη.

Στην ανακοίνωσή τους αυτή οι διοικούντες τον Εργοτέλη μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αθηναϊκή ομάδα, τονίζοντας πως βάσει της αγωνιστικής εικόνας και της απόδοσής της, εδικαιούτο τον βαθμό της ισοπαλίας.

Παράλληλα όμως οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας, παραπέμπουν στο video της αναμέτρησης, όσους από την Κηφισιά διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση, που όπως υποστηρίζουν ο Καϊμακαμούδης που κέρδισε το πέναλτι, ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργοτέλη:

«Ο ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ συγχαίρει την ομάδα της Κηφισιάς για την απόδοση της στο χτεσινό μεταξύ μας αγώνα και της εύχεται καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Μια ομάδα καθαρή σε όλα τα επίπεδα, με σοβαρή και έντιμη διοίκηση, με ικανότατο προπονητή και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Μια ομάδα που, βάσει απόδοσης και όχι διαιτησίας, αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα (η ισοπαλία θα ήταν περισσότερο αντιπροσωπευτική της εικόνας του αγώνα). Μια ομάδα που ήταν από τις καλύτερες που έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα στο πρωτάθλημα και που προφανώς αδικείται από τη βαθμολογική της θέση, την οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα βελτιώσει θεαματικά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Εργοτέλης και η Κηφισιά δεν διαθέτουν φανατικούς οπαδούς και «καυτές» έδρες, βασίζονται μόνο στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών τους. Στα γήπεδα των δυο ομάδων οι φιλοξενούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα άνετα και με ασφάλεια, να πανηγυρίσουν, να διαμαρτυρηθούν. Αυτονόητα πράγματα για κάθε φίλαθλο, τα οποία όμως αγνοούμε στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα…

Τέτοιες ομάδες έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ας μη διαθέτουμε «υπέροχο κόσμο», ας μην είμαστε πολλοί. Άλλωστε, το έχουμε ξαναπεί, οι λίγοι γράφουν ιστορία…

ΥΓ. Τους πολύ αξιόλογους παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές της Κηφισιάς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι, υποστηρίζοντας ότι προηγήθηκε οφσάιντ, τους παραπέμπουμε στο video του αγώνα και ειδικά στην «αργή κίνηση» της συγκεκριμένης πολύ ξεκάθαρης φάσης…».

grandsport.gr, mpalakritis.gr