Η ανησυχία που υπάρχει για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την απουσία της τόσο από τις χριστουγεννιάτικες όσο και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, έχει αρχίσει να δημοσιοποιείται και με την μορφή σεναρίων στην περίπτωση που επέλθει το μοιραίο, με δεδομένο πως η μακροβιότερη βασίλισσα πλέον του κόσμου, βρίσκεται στο 90ο έτος της ηλικίας της.
Το Business insider ανέλυσε κάποια πιθανά βήματα σε αυτή την περίπτωση. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως στα πάντα, στην Βρετανία, θα μπει χειρόφρενο. Για 12 μέρες, ίσως και λίγο παραπάνω. Το διάστημα αυτό φέρει την επίσημη, «βασιλική» ονομασία «Η Γέφυρα».
Πιθανόν είναι και οι τράπεζες και οι κάθε είδους χρηματιστηριακές αγορές να κλείσουν, ενώ προφανέστατα η κηδεία όσο και η τελετή στέψης του διαδόχου θα ανακηρυχθούν εθνικές αργίες με το εκτιμούμενο κόστος της κάθε μιας στο βρετανικό ΑΕΠ κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 6 δισ. στερλίνες.
Όσον αφορά τον Εθνικό Ύμνο τον «God Save the Queen», προφανώς και θα θέλει μετατροπή στα νέα δεδομένα. Ο Πρίγκιπας Κάρολος ενδέχεται να χρειαστεί ν’ αλλάξει το όνομά του (κατά συνέπεια θα αλλάξουν και τα lyrics του Εθνικού Ύμνου).
Ο Κάρολος αυτομάτως θα γίνει ο νέος Μονάρχης, καθώς ο θρόνος δεν πρέπει, technically speaking, να μείνει κενός (η μοναδική περίπτωση που υπάρχει να στεφθεί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι αν ο Κάρολος αποφασίσει να παραιτηθεί υπέρ αυτού).
Παράλληλα θα πρέπει να συνέλθει το συμβούλιο διαδοχής στο St James' Palace για να ανακηρύξει, επίσημα, βασιλιά τον Κάρολο και ενώπιον του συμβουλίου αυτός θα δώσει όρκο πίστης στο Κοινοβούλιο και την Εκκλησία της Αγγλίας.
Στη συνέχεια, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων θα δώσουν όρκο πίστης σε αυτόν, ενώ θα τυπωθούν και καινούργια γραμματόσημα που θα φέρουν το βασιλικό πρόσωπό του.
kathimerini.gr