A A A

Το δάνειο για την διώροφη βίλα της Κηφισιάς είχε «κοκκινίσει» από το 2013. Δείτε ποιος την πήρε.

Η κατοικία που βγήκε σε πλειστηριασμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ήταν μια μεζονέτα, 320 τ.μ. στην Κηφισιά με δύο θέσεις πάρκινγκ, που έφερε προσημείωση για ληξιπρόθεσμη οφειλή από το 2013. Το δάνειο είχε λάβει σύζυγος γνωστού επιχειρηματία ο οποίος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, αλλά και του παραδικαστικού κυκλώματος.

Το δάνειο των 1,3 εκατ. ευρώ που είχε ληφθεί για την αποπεράτωση της διώροφης βίλας στην Κηφισιά είχε «κοκκινίσει» από το 2013 και έτσι το ακίνητο βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από την Eurobank έναντι οφειλής 1,26 έκατ. ευρώ.

Ουδείς υπέβαλε υπέβαλε προσφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την διώροφη μεζονέτα (εμπορικής αξίας σήμερα  718.915 χιλιάδων ευρώ). 

Η Εurobank επέλεξε να διατηρήσει το ακίνητο στο χαρτοφυλάκιο της αντί να κηρύξει άγονο τον πλειστηριασμό κάτι που θα επέτρεπε την χρήση της μεζονέτας από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της.

Η τακτική των τραπεζών που εμφανίζονται και ως επισπεύδουσες αλλά και ως υποψήφιοι πλειοδότες στα μεγάλης αξίας ακίνητα έχει στόχο και να στείλει το μήνυμα στους  στρατηγικούς κακοπληρωτές ότι θα χάσουν τα ακίνητά τους και υψηλής αξίας ακίνητα και να μην «σκοτωθούν» σε τιμές χαμηλές.    

 

thetoc.gr, enikos.gr