A A A

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθεται, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.Πληροφορίες θέλουν ναείναι «δομικός», βγάζοντας μπροστά «μια νέα γενιά 35άρηδων, υπό την υψηλή εποπτεία έμπειρων υπερυπουργών από τα δωμάτια του Μαξίμου». 

 Αν και η ανακοίνωση της σημερινής στις 18:30 πρώτης συνεδρίασης της νέας Πολιτικής Γραμματείας στα γραφεία του κόμματος στην Πλ. Κουμουνδούρου, αναζωπύρωσε τα σενάρια ανακοίνωσης ακόμη και σήμερα του ανασχηματισμού, λόγω απουσίας από την Τετάρτη και για όλη την εβδομάδα του ΠτΔ στη Θεσσαλονίκη, στέλεχος του Μαξίμου σε κατ’ ιδίαν συνομιλία το πρωί, έλεγε ότι από το πρωί στο πρωθυπουργικό Μέγαρο «επικρατεί ησυχία». 

 Έτερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού, σε ερώτηση αν ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, απάντησε ότι «αυτό είναι το πιο πιθανό». Άλλωστε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί επέλεξε να παρευρεθεί στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών στη Βραυρώνα και όχι να παραμείνει το Μαξίμου σβήνοντας και γράφοντας, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

 Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού και διατηρεί σχεδόν πάντα το στοιχείο του αιφνιδιασμού. 

naftemporiki.gr