A A A

Κοντά στους πολίτες του Καλάμου που έζησαν τη φρίκη της πύρινης λαίλαπας βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του Κεντρικού Ταμείου Ενοριακής Δράσης της Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Το κλιμάκιο της Μητροπόλεως το οποίο αποτελείτο από τον πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Βαλεοντή, εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της θεοτόκου Καλάμου, τον πρωτοπρεσβύτερο  Χαραλάμπη Θεοδώση, υπεύθυνο του εκκλησιαστικού παντοπωλείου, μέλη του Ταμείου, Ενοριακής Δράσεως και εθελοντές, βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές προκειμένου να συναντήσουν τους ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τις περιουσίες τους.

Με εντολή του μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου διανεμήθηκαν στους πυρόπληκτους χρηματικά βοηθήματα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πρώτων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς, έμειναν κυριολεκτικά με τα ρούχα που φορούσαν αφού η καταστροφή στα σπίτια τους ήταν ολοκληρωτική.

Οι κληρικοί και τα στελέχη της μητροπόλεως Κηφισιάς ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των ανθρώπων, και είδαν με τα μάτια τους το ύψος της καταστροφής. Σημειώνεται πως η Μητρόπολη έχει δώσει προτεραιότητα στην ανακούφιση των ανθρώπων που έχασαν την πρώτη κατοικία τους.

Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο μητροπολίτης Κηφισίας ο οποίος διένειμε νερό και είδη πρώτης ανάγκης στις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές.

Ήδη με απόφαση του κ. Κυρίλλου οι οικογένειες αυτές έχουν ενταχθεί στους διακιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου της Μητροπόλεως.

orthodoxia.info