A A A

Τι θα περιλαμβάνει η περιήγηση στα Αρχοντικά της Κηφισιάς

Την αισθητική ομορφιά και την ιστορικότητα μερικών από τα πλέον σημαντικά και εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή στην περιήγηση που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το OPEN HOUSE ATHENS, αυτή την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 (10.00 – 14.00).

Η διαδρομή περιλαμβάνει την αρχή της Π.Τσαλδάρη, την οδό Στροφυλίου, την Πεσματζόγλου και την Εμμ.Μπενάκη, ανακαλύπτοντας μερικά από τα σημαντικότερα αρχοντικά της Κηφισιάς.

Μια ομάδα 60 εθελοντών ετοιμάζεται πυρετωδώς για την Κυριακή 15 Οκτωβρίου! Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο δοκιμαστικές περιηγήσεις με τους εθελοντές, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη ημέρα!

Για το μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία δουλεύει συστηματικά η οργανωτική επιτροπή η οποία αποτελείται από την  Αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων –Επικοινωνίας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τουρισμού και Εθελοντισμού κα Ζέτη Κασιμάτη, τον Εντεταλμένο Μουσειακής Πολιτικής κ. Πάνο Ραυτόπουλο, την Αρχαιολόγο Μουσειολόγο κα Αθηνά Χιώτη και την κα Σταυρούλα Τσέλου από το Open House Athens.

Πάντως, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις ήταν πολύ περιορισμένες και καλύφθηκαν γρήγορα, ανακοινώθηκε ότι θα προγραμματιστεί και νέα περιήγηση στο μέλλον.