A A A

Πόσο εύκολο είναι άραγε να τυλιχτεί στις φλόγες ένα iPhone 6 κατά τη διάρκειας μιας πτήσης, και ποια είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο;

Την περασμένη Πέμπτη, η Anna Crail πετούσε από το Bellingham στην Ουάσιγκτον με προορισμό τη Χαβάη σε πτήση της Alaska Air. Η Crail παρακολουθούσε μια ταινία κατά τη διάρκεια της πτήσης, όταν ξαφνικά παρατήρησε ότι το iPhone 6 που είχε στην κατοχή της έβγαζε φλόγες. 

Μόλις η Crail συνειδητοποίησε ότι οι φλόγες προέρχονταν από το iPhone της, έσπρωξε το φλεγόμενο κινητό κάτω από την θέση άλλου επιβάτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερες φλόγες.

Ευτυχώς, το πλήρωμα ήταν καλά εκπαιδευμένο και έσπευσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Όταν ο πρώην πιλότος και ο ειδικός του κλάδου, John Nance ρωτήθηκε αν τα iPhone θα πρέπει να απαγορεύονται στις πτήσεις λόγω της πιθανότητας πρόκλησης πυρκαγιάς, είπε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια. Ο ίδιος εξήγησε, ότι η φωτιά που προκλήθηκε, δείχνει γιατί εκείνοι που έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone εν πτήσει, θα πρέπει να έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία πτήσης. Η λειτουργία αυτή αποτρέπει τη συσκευή από τη συνεχή αναζήτηση σήματος, μια διαδικασία που μπορεί να υπερθερμάνει την μπαταρία.

Όσο για το περιστατικό της Πέμπτης, ούτε η FCC ούτε η Apple έκανε κάποιο σχόλιο. 

Να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις, όπου ένα iPhone ή μια συσκευή Samsung Galaxy S έχει  καεί. Τον Αύγουστο του 2014, μια επιβάτιδα κατά την επιβίβαση σε μια πτήση από το Τελ-Αβίβ, με προορισμό την Πράγα παρατήρησε ότι το iPhone 5 της είχε αρχίσει να… καπνίζει. 

Sofokleousin.gr