A A A

Μία νεκρή 16χρονη κοπέλα στο κέντρο του Όκλαντ στην Καλιφόρνια. Έδρασαν δύο ένοπλοι. Σε κόκκινο συναγερμό η πόλη.

Λίγες μόλις ώρες μετά το μακελειό στο Ορλάντο, ακόμα ένα περιστατικό ένοπλης τυφλής βίας καταγράφεται στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο κέντρο του Όκλαντ στην Καλιφόρνια. 

Όπως μεταδίδει το Associated Press, δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών κοντά στην Chinatown τραυματίζοντας τρία άτομα. Μία νεαρή 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέληξε τρεις ώρες μετά την επίθεση. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Όλα τα θύματα είναι έφηβοι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δύο ένοπλοι έφτασαν με τα πόδια στην περιοχή και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Το χτύπημα έγινε λίγα μέτρα μακριά από αγρυπνία που γινόταν στη μνήμη δύο έφηβων αγοριών που πνίγηκαν πέρυσι στο Salinas της Καλιφόρνια. Οι δύο φίλοι ήταν μαύροι, όπως και οι συγγενείς τους που βρέθηκαν στο σημείο για να τους τιμήσουν.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα San Francisco Chronicle, επικράτησε πανικός με τους ανυποψίαστους πολίτες να τρέχουν να βρουν τρόπο να προστατευθούν.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν η επίθεση σχετίζεται με τη συγκεκριμένη αγρυπνία, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έγκλημα ρατσιστικού μίσους.

news247.gr