A A A

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό και στα τέσσερα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς ξεκίνησε η νέα περίοδος για τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Οι υπεύθυνοι των ΚΑΠΗ επέλεξαν οι αγιασμοί για τη νέα σεζόν, που σηματοδοτούν την επανέναρξη της πλήρους λειτουργίας τους, με όλες τις δραστηριότητες, να πραγματοποιηθούν ημερολογιακά κοντά στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας προκειμένου στα κέντρα να διοργανωθεί και μια μικρή γιορτή με την συμμετοχή και η ζωντάνια των «μεγάλων παιδιών», των μελών τους.

Σε ζεστό και φιλικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για νέα περίοδος στο Α΄ ΚΑΠΗ και το Γ ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. Αντηλλάγησαν ευχές για μία καλή και δημιουργική περίοδο ενώ τις εντυπώσεις στο Γ ΚΑΠΗ έκλεψαν οι μικροί μας φίλοι από τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Κηφισού που γέμισαν το χώρο με γλυκές μελωδίες και αθώα χαμόγελα.

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι αγιασμοί στο Β ΚΑΠΗ και στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας. Παιδικές φωνούλες γέμισαν τα κέντρα καθώς παιδιά από τους κοντινούς παιδικούς σταθμούς επισκέφτηκαν τα κέντρα. Τα μέλη του ΚΑΠΗ και το προσωπικό, υποδέχτηκαν τα παιδιά με ανοιχτές αγκαλιές, χαμόγελα και κεράσματα και τα παιδιά αφιέρωσαν στις γιαγιάδες και τους παππούδες τα πιο όμορφα τραγούδια τους.

Στις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας –Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Κασιούρας, η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ-Δημοτική Σύμβουλος Έφη Κούτση, η Πρόεδρος της ΔΕΠ –Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Καραλη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης- Δημοτικός Σύμβουλος Νικήτας Κόκκαλης, ο εντεταλμένος στους Παιδικούς Σταθμούς Κηφισιάς- Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Παντελεάκης κ.α.

Ο Δήμος Κηφισιάς μέσω των ΚΑΠΗ και των ανθρώπων που εργάζονται για τις δομές αυτές, στηρίζει τους ηλικιωμένους προσφέροντας πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους, τη βελτίωση της υγείας τους και την ποιότητα της ζωή τους.