A A A

Αεροπλάνο των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών συνετρίβη στα βόρεια της χώρας, μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στο αεροσκάφος επέβαιναν 40 άτομα, ενώ ορισμένα τοπικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των επιβαινόντων σε 47.

Φωτογραφία που δημοσίευσε η DailyMail δείχνει τον τόπο της συντριβής ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για την ανεύρεση επιζώντων.

 

Νωρίτερα, το αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ με τις αρχές να διεξάγουν επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με τον τόπο της συντριβής να εικάζεται πως βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από το Ισλαμαμπάντ. Η πτήση είχε αριθμό PK-661 και είχε απογειωθεί από το Χιτράλ με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

 

Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως η επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου διεκόπη 90 λεπτά μετά την απογείωση λίγο πριν προσεγγίσει στον προορισμό του.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει το Πακιστάν καθώς το 2006, 44 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 είχε αποκλείσει τις πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας για λόγους ασφαλείας.

news247.gr