A A A

Επίσημο αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, αναμένεται να αποστείλει άμεσα το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προς τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με χθεσινό δημοσίευμα του cnn.gr, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ετοίμασε το σχετικό έγγραφο με τις κατηγορίες που βαρύνουν τους οκτώ στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και σ' αυτό αναφέρεται ότι οι 'οκτώ' που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο, κατηγορούνται για παραβίαση του Συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Η δικογραφία

Η εν λόγω δικογραφία θα διαβιβαστεί στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί μαζί με το επίσημο αίτημα θα αποσταλεί στις ελληνικές Αρχές.Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν πάρει ήδη δύο αναβολές, προκειμένου να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους, ενώπιον της Επιτροπής Ασύλου και η επόμενη παρουσία τους εκεί αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου.

Εξαφανίσεις θρίλερ

Σύμφωνα με το cnn.gr, την ίδια στιγμή εκτυλίσσεται ένα διπλωματικό και στρατιωτικό θρίλερ αναφορικά με την τύχη των δύο στρατιωτικών, που υπηρετούσαν στην τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατιωτικός ακόλουθος, Ιρχάν Γιασιτλί και ο ναυτικός ακόλουθος, Χαλίς Τουντς, αγνοούνται μαζί με τα έξι μέλη των οικογενειών τους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει ήδη έγγραφο στις ελληνικές Αρχές με το οποίο αίρει τα διαπιστευτήρια και τη διπλωματική ιδιότητα των δύο στρατιωτικών και είναι προφανές ότι η εξαφάνισή τους σχετίζεται με την εις βάρος τους άσκηση διώξεων για έμμεση συμμετοχή στο πραξικόπημα και σχέσεις με τον Φετ. Γκιουλέν.

imerisia.gr